A Fujitsu ingyenesen elérhetővé teszi szellemi tulajdonát a COVID-19 elleni harc támogatásához

|

A Fujitsu Limited bejelentette, hogy a COVID-19 világjárvány társadalmi és gazdasági hatásainak enyhítésére tett folyamatos erőfeszítései részeként csatlakozik az "Open COVID Pledge" kezdeményezéshez, amelynek résztvevői ingyenesen elérhetővé teszik szellemi tulajdonukat.

Az Egyesült Államokból indult nyílt kutatási kezdeményezéshez csatlakozva a Fujitsu nyilatkozott arról, hogy bizonyos időn keresztül sem magánszemélyekkel, sem szervezetekkel szemben nem érvényesíti szabadalmaihoz, használati mintáihoz és formaterveihez fűződő jogait, és nem kér semmilyen ellenszolgáltatást vagy kompenzációt ezek felhasználásáért. A Fujitsu egy Japánban létrejött hasonló kezdeményezésben is részt vesz, és aláírta annak "NYÍLT COVID-19 NYILATKOZAT" című alapító dokumentumát.

A fenti kezdeményezések iránti elkötelezettségével a Fujitsu aktívan hozzájárul a COVID-19 világjárvány mielőbbi megfékezéséhez. Ennek részeként mintegy 40 ezer (bejegyzett és bejegyzés alatt álló) szabadalom, használati minta és formaterv ingyenes felhasználását teszi lehetővé új gyógyszerek és a betegellátás fejlesztéséhez, támogatva iparágokon és országhatárokon átívelő felhasználásukat a különböző vállalatoknál és kutatóintézeteknél a globális együttműködés és az emberközpontú innováció jegyében.

Az eredeti sajtóközlemény a Fujitsu Limited által let kiadva 2020. május 12-én, angol nyelven itt található.

 

A Fujitsu nyilatkozatai

Kapcsolódó webhelyek

Az "Open COVID Pledge" kezdeményezés webhelye

A japán "NYÍLT COVID-19 NYILATKOZAT" webhelye

A Fujitsu reagálása a koronavírusra (COVID-19)

A Fujitsu szellemi tulajdona

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.