A Fujitsu kibővíti az óceánok műanyag-szennyezettségének megoldására irányuló kezdeményezését

|

A Fujitsu néhány héttel ezelőtti döntése alapján kibővíti kezdeményezését az üzleti tevékenysége során használt műanyagok mennyiségének csökkentésére, hogy ezzel is hozzájáruljon az óceánok műanyag-szennyezettségének enyhítéséhez.

 

 

Az óceánokban felhalmozódó műanyaghulladék mennyisége ugyanis egyre komolyabb következményekkel jár a globális ökoszisztémára nézve.

A kezdeményezés részeként a Fujitsu a világon mindenütt felhívja dolgozói figyelmét a probléma súlyosságára, támogatva az ENSZ által kitűzött fenntartható fejlődési célok megvalósítását.

Háttér

Egyre nő az óceánokban felhalmozódó műanyaghulladék mennyisége, és sokakat aggaszt a hulladék tengeri állatokra és a globális ökoszisztémára gyakorolt negatív hatása.

A Fujitsu ezt tartja a klímaváltozás mellett az egyik legfontosabb globális környezetvédelmi problémának, és világszerte számos intézkedést foganatosított a működése során keletkező műanyaghulladék és a műanyaghasználat csökkentésére. Például ösztönzi a termékeiben és csomagolóanyagaiban felhasznált műanyagok mennyiségének visszaszorítását, újrafeldolgozhatóvá teszi őket, és mérsékli az irodai hulladéktermelést. A világ számos pontján elindított kezdeményezésekkel a vállalat globális szinten járul hozzá a probléma megoldásához.

2018 októberében a Fujitsu videóanimációt  készített, hogy a vállalaton belül és kívül is felhívja a figyelmet az óceánok műanyag-szennyezettségének problémájára. A több nyelven is ingyenesen elérhető videót sok helyen felhasználták tájékoztató kampányokhoz és céges munkavállalói oktatási programok tananyagának részeként.

Az új kezdeményezésről

Eddigi kezdeményezéseit kibővítve, a Fujitsu a mai nappal beszünteti irodáiban a műanyagpoharak és szívószálak használatát, és többé nem kínál műanyagpalackos italokat céges tárgyalóiban és kávézóiban. Az italautomatákban fokozatosan fém- vagy papírdobozos italokkal váltja ki a műanyag palackos termékeket, 7 millióról nullára szorítva ezzel a munkahelyi környezetben évente felhasznált műanyag palackok mennyiségét. A műanyagzacskókat is száműzi a telephelyein működő boltokból, ösztönözve dolgozóit, hogy vigyenek magukkal újrafelhasználható táskát a vásárláshoz. 

A fentieken túlmenően a Fujitsu együttműködést indít használt termékek forgalmazására szakosodott külső partnerekkel. A 2019-es pénzügyi év második felétől többek között megkezdi a beszerzett alkatrészek műanyag csomagolásának újrahasznosítását.

Papír szívószál használata a kávézókban

A műanyag bevásárlótáskák használatának beszüntetése, és az újrafelhasználható táskák használatának ösztönzése

A jövőben a Fujitsu az ellátási láncában felhasznált műanyagok és a termelődő műanyaghulladék mennyiségét is csökkenteni fogja. Emellett a vállalat támogatja dolgozói újszerű gondolkodását, és arra ösztönzi őket, hogy önkéntes tevékenységgel járuljanak hozzá a műanyaggal szennyezett óceánok problémájának megoldásához, és ezen keresztül az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseinek megvalósításához.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.