A Fujitsu mainframe-mérnökök új generációját képezi az EPS Akadémián

|

A szakemberhiányra reagálva a Fujitsu hivatalos oktatási intézményt hozott létre a mainframe-mérnökök új generációjának képzésére.

A mainframe-rendszerekre specializálódott szakemberek hiányára reagálva a Fujitsu elindította a sokféle képzési lehetőséget kínáló Nagyvállalati Platformszolgáltatások Akadémiáját (Enterprise Platform Services Academy).

A mérnökök új generációját speciális szaktudással felvértezve, a Fujitsu hozzásegíti a szervezeteket, hogy a távlati jövőben is zökkenőmentesen fenn tudják tartani mainframe rendszereik üzemeltetését. A digitális infrastruktúrákat is mainframe számítógépek támogatják, és sok szervezetnél ezeket a rendszereket tartják a digitális átalakulás gerincének.

Az EPS Akadémia gondoskodik róla, hogy a mainframe-ek a tapasztalt mérnökök nyugdíjazásával is zavartalanul működjenek tovább. A színvonalas tudásátadásra összpontosító Fujitsu EPS Akadémia átfogó oktatási modulokkal támogatja a tanulási folyamatot és a tapasztalatcserét. Az Akadémia különböző formákban (online, hagyományos és testre szabott kurzusok) nyújt moduláris és rugalmas oktatást az ügyfeleknek, partnereknek, egyetemi hallgatóknak és a Fujitsu dolgozóinak.

A kurzusok tudásszinttől (kezdő, továbbképzés, tudományos kutatás) függően választhatók. Az EPS Akadémia a legújabb oktatási módszereket alkalmazza, és együttműködik a tudományos élet képviselőivel. A rendszerkarbantartás oktatásán túl a mainframe-szoftverek és -hardverek állandó működési költségeinek csökkentésére is felkészíti a résztvevőket. "Becslések szerint a napi pénzügyi tranzakciók, köztük az ATM-készpénzfelvételek és a bankkártyás fizetések 85%-a is mainframe rendszereken zajlik. A nagy tranzakcióvolument bonyolító szervezetek, például kormányzati szervek és a pénzintézetek, valamint a helyben és a felhőben működő adatközpontok is gyakran mainframe-ekkel támogatják alapfolyamataikat.

A mainframe-ek legendás megbízhatósága egyre vonzóbb lehetőség a szervezetek számára az erősödő biztonsági fenyegetések világában, ahol az IT-részlegeknek jobban kézben kell tartaniuk a működést, ugyanakkor gyorsan terjed a big data és az analitika használata" - mutatott rá Rupert Lehner, a FUJITSU nagyvállalati platformszolgáltatásokért felelős EMEIA-régióbeli alelnöke. A tananyag magas szakmai színvonalának biztosítása érdekében az EPS Akadémia szoros stratégiai szövetséget épített ki ügyfelekkel, partnerekkel és felhasználói csoportokkal (pl. Next e.V. és Open GI User Group). Emellett folyamatos szakmai párbeszédet folytat többek között a Müncheni Műszaki Egyetemen (TUM) működő számítástechnika-tudományi klubbal (Computer Science Club).

Az adatközpontokhoz kapcsolódó oktatási modulok összeállításához és a jövőbeni oktatási platformok (pl. oktatási felhőmegoldás) kidolgozásához az Akadémia aktívan igénybe veszi a tudományos közösség támogatását. A mainframe-ismeretek szinten tartása, a szakértelem bővítése és a modulok oktatási intézmények programjába történő beillesztése érdekében a Fujitsu EPS Akadémia több kezdeményezést indított a tudományos élet szereplőivel közösen (pl. "Mainframe-napok", "Téli egyetem - kihívások a mainframe-rendszerek világában" címmel), és mesterszintű képzési programok lebonyolításában is részt vesz. Az oktatás a Fujitsu EPS üzleti megoldásaihoz kapcsolódó összes tipikus mainframe rendszerkörnyezetet, továbbá a releváns adatközpont-technológiákat, azon belül a hálózatokat, a tárolókat és az alkalmazásokat is lefedi.

"Megújult érdeklődést tapasztalunk az ügyfelek részéről a bevált mainframe technológia élettartamának meghosszabbítása és a mainframe-alapú alkalmazások jövőbeni továbbfejlesztése iránt. A Fujitsu azért hozta létre az EPS Akadémiát, hogy átadja a mainframe-ekkel kapcsolatos ismereteket, és karrierlehetőséget kínáljon mind az e területen még kezdő egyetemi hallgatóknak, mind pedig azoknak a szakembereknek, akik képességeiket kibővítve szeretnének gondoskodni róla, hogy a mainframe-ek a digitális jövőben is zökkenőmentesen működjenek tovább" - nyilatkozta Felicitas Birkner, a Fujitsu BS2000 portfóliómenedzsmentért és EPS Akadémiáért felelős vezetője.

A hagyományos oktatótermi tanfolyamok a Fujitsu augsburgi oktatóközpontjában és ügyfélhelyszíneken zajlanak. Az EPS Akadémia oktatási tevékenysége a Fujitsu EPS üzleti megoldásaihoz kapcsolódó összes mainframe rendszert lefedi. Az árak kurzustól, modulszámtól, helytől és a tanulócsoport méretétől függően változnak.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.