A Fujitsu startup-akcelerátor programot indít Európában

|

A Fujitsu ma elindított észak- és nyugat-európai akcelerátor programja gyorsabb hozzáférést nyújt a startupoknak a valós piaci lehetőségekhez, és a digitális átalakulás szolgálatába állítja az ellenőrzött minőségű, új technológiákat szállító vállalkozások kreativitását.

A Fujitsu azt is bejelentette, hogy az európai program hatásának erősítése érdekében a japán vállalatok közül elsőként részt vesz a Lisszabonban 2019. november 4. és 9. között megrendezésre kerülő Web Summit 2019 konferencián, amely a Forbes magazin szerint "a bolygó legjobb technológiai konferenciája"2. A Fujitsu akcelerátor programjának kiválasztott partnerei3 a Web Summit keretében több mint 70 ezer résztvevő és 2600 újságíró előtt mutatják be technológiáikat. 

Az európai akcelerátor kezdeményezés a Fujitsu "co-creation" szemléletére épül, amely a Human Centric Experience Design (HXD) módszertannal támogatja az ügyfelek digitális átalakulását. Az akcelerátor program a partnerek egyre bővülő ökoszisztémájával működik, és lehetővé teszi a startupok számára megoldásaik gyors skálázását a nagyvállalati környezetekre. Az ügyfelek a Fujitsu digitális átalakulási központjainak globális hálózatára támaszkodva gyorsíthatják az új ötletek megalkotásának folyamatát. 

A Fujitsu 2015-ben indította el startup akcelerátor programját Japánban. Az eddigi hét szezon alatt több mint 120 vállalat vet részt a programban. A cég 2019 októberében nyitja meg a nyolcadik szezon pályázati időszakát. 

A Fujitsu indulásként 24 startup partnert keres
Az innovatív szervezetek több mint 100 országban jelen lévő globális hálózatával, az Unknown Grouppal együttműködve az akcelerátor program indulásként 24 startup partnert választ ki. Ezeknek a vállalkozásoknak már aktívan működniük kell a megadott három szektor (kiskereskedelem, pénzügyi szolgáltatások és állami szektor) valamelyikében, és olyan technológiákkal kell foglalkozniuk, mint az MI, az analitika vagy a digitális interakciót segítő eszközök. 

Miután szigorú minőségellenőrzéssel megvizsgálják, hogy az új technológiák skálázhatók-e az ügyféligényeknek megfelelően, a Fujitsu konkrét digitális üzleti kihívásokhoz párosítja a startupok megoldásait,4 és meglévő megoldásaiba beépítve, globálisan skálázható SaaS szolgáltatásként kínálja majd őket. Az akcelerátor program így tovább erősíti a Fujitsu összekapcsolt szolgáltatási ökoszisztémáját és ösztönzi az innovációt. Az ügyfelek, a globális IKT-piac szereplői, a technológiai partnerek és a tudományos élet képviselői bizalomra épülő partnerség keretében kapcsolódnak a Fujitsu szellemi tulajdonához és témaszakértőihez. 

Az ügyfelek innovációhoz való hozzáférésének gyorsítása mellett a Fujitsu ökoszisztémája azt is lehetővé teszi a startupok számára, hogy globális ügyfélkörnek szállítsák ellenőrzött megoldásaikat. A Fujitsu arra számít, hogy a legígéretesebb startupok növekedésnek indulnak, és a Fujitsu ügyfeleinél valósítják meg új megoldásaikat. A programban részt vevő startupok kiaknázhatják a cég kiterjedt ügyfélkörében rejlő lehetőségeket, az ügyfelekkel kiépített bizalmi tőkét, és hozzáférnek a Fujitsu erőforrásaihoz, globális hálózatához, és piaci pozícióját hasznosítva növekedhetnek és értékesíthetik az új megoldásokat és innovációkat. 

"A startupok inspiráló megoldásokat kínálnak, de ezeket gyakran nem tudják az üzletileg kritikus, nagyvállalati használat követelményeinek megfelelően skálázni. Itt lép be a képbe a Fujitsu. Digitális átalakulási központjainkban rengeteg olyan ígéretes, fiatal startuppal találkozunk, amelyek kiemelkedő megoldások és technológiák szállítására képesek. Ez a program lehetőséget kínál az ügyfeleink számára érdekes és értékes, koncepciók azonosítására a co-creation ökoszisztémában. Majd ezt a lehetőséget kiterjesztve és elmélyítve, összekapcsoljuk a startupokat a nagyobb vállalatokkal, elősegítjük növekedésüket, ügyfeleinknek pedig gyorsabb hozzáférést kínálunk a tesztelt, megbízható, támogatott innovációkhoz" - nyilatkozta Pascal Huijbers, a Fujitsu Nyugat-Európáért felelős műszaki vezérigazgató-helyettese.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.