A Fujitsu az új lehetőségek széles körét tárja fel a gyártóipar előtt a 2019-es Hannoveri Vásáron

|

A 2019. április 1. és 5. között megrendezett Hannoveri Ipari Vásáron (Hannover Messe Industrie, HMI - 7-es csarnok, E16-os stand) a Fujitsu bemutatja, hogyan hajthatnak végre megoldásaival a gyártóipar szereplői kvantumugrást az innováció és a hatékonyságnövekedés terén.

A Fujitsu Digital Annealere azonnali választ ad a gyártási kihívásokra.

A 2019-es HMI-n a Fujitsu bemutatja legújabb technológiáit és alkalmazásukat az Ipar 4.0 kontextusában. Az egyik legfontosabb bemutatott innováció a Fujitsu kvantumtechnológia által inspirált Digital Annealer megoldása, amely komplex kombinatorikai-optimalizációs problémákat old meg azonnal, hidat képezve a kvantumvilág felé - a kvantumszámítógépekre jellemző komplexitás és környezetterhelés nélkül. Friss benchmarkeredmények szerint a legújabb, 8192 bites1 Digital Annealer akár 10 ezerszer is gyorsabb lehet, mint egy felső kategóriás párhuzamos rendszeren futó, kereskedelmi forgalomban kapható "solver" alkalmazás2. A napjaink valós problémáira reagáló Digital Annealer az ügyfél igényei szerint felhőben vagy helyben is telepíthető. A HMI-n a Fujitsu több olyan áttörő lehetőséget is bemutat, amelyet máris kiaknázhatnak gyártószektorban működő ügyfelek ezzel a technológiával.  

A Digital Annealer a Fujitsu "Hatékony tervezés és gyártás" című demója keretében mutatkozik be. Itt a látogatók azt is megtudhatják, hogyan teszi lehetővé a Fujitsu ügyfeleinek az auditnaplózást elosztott főkönyvi technológia (DLT) segítségével a fontos gyártási és ellátásilánc-adatok több szervezetre és a teljes termékéletciklusra kiterjedő tárolásához. 

A Fujitsu idei standján szerepel még a Fujitsu fejlett képfelismerő (Fujitsu Advanced Image Recognition, F|AIR) megoldása, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz a gyártóipari minőségellenőrzésben és a roncsolásmentes vizsgálatoknál, valamint a Fujitsu Intelligent Dashboard, az intelligens gyárakban használható vizualizációs és elemzési megoldás, amely egyetlen valós idejű képen jeleníti meg a teljes operatív környezetet.  

A Fujitsu megoldásainak sokszínűségét és gyakorlati alkalmazását négy további demó szemlélteti a 2019-es HMI-n: 

·        Connected Manufacturing - Az intelligens gyárak kialakítására törekvő gyártóvállalatok számára komoly nehézséget jelent a széttagolt és egymáshoz lazán kapcsolódó, automatizált gyártási folyamatok konszolidálása. A tervezési folyamatok központi integrálása helyett sokan szelektív programozást és konfigurálást végeznek. A Fujitsu és az SAP ennél eredményesebb megközelítését mutatja be az "SAP Shopfloor Designer & Fujitsu INTELLIEDGE" című demó. A könnyen kezelhető, felhőalapú interfészekkel központilag elosztott modell alakítható ki a gyártásautomatizáció feladatához. A HMI látogatói megnézhetik, hogyan lehet a Fujitsu Advanced Condition Monitoring megoldásával értékelni az üzemből érkező nagy adattömeget intelligens streaming analitika segítségével úgy, hogy a zárt szabályozás érdekében a rendszer az SAP-felhőkörnyezetnek is elküldi a megoldásokat.

·        Fujitsu Real-time Intelligent Connected Enterprise - az ellátási lánc minden szakaszának fejlesztésére - A végponttól-végpontig terjedő ellátásilánc-intelligencia összekacsolja az ügyfeleket az ellátási lánccal és az éles rendszerekkel. Így a gyártóvállalatok költséget takaríthatnak meg, hiszen az ügyfelek várható termékvásárlásainak pontos előrejelzése lehetővé teszi számukra az termelés jobb megtervezését és a raktározási idő csökkentését. Ráadásul a batchek és a termékek valós időben követhetők, ami termékvisszahívás esetén is nagyon hasznos. A Fujitsu Real-Time Integrated Connected Enterprise (RICE) megoldása felügyeli a gyártási folyamatokat és berendezéseket, valós időben elemzi a hibák okát a gyár, a gép, sőt akár a komponensek szintjén. Előre jelzi a megelőző karbantartási igényt, továbbá előkészíti az auditnaplózást és a tranzakcióirányítást.

·        "Co-creation"a Fujitsu egyedülálló Human Centric Experience Design (HXD) módszertanával - A közös fejlesztés a leggyorsabb és legeredményesebb módja annak, hogy a digitális technológiák ösztönözzék a valódi innovációt, és forradalmi kreativitással és értékkel gazdagítsák az üzleti stratégiát. A Fujitsu HMI-n kialakított digitális transzformációs központjában (Digital Transformation Center, DTC) a látogatók maguk is megtapasztalhatják a "co-creation" eredményességét: azt, ahogy a gyártásért felelős szakemberek a Fujitsu és partnerei technológiai szakértőivel közösen konkrét kihívásokat győznek le a Fujitsu egyedülálló, bevált Human Centric Experience Design (HXD) módszertana alapján.

·        Intelligens mobilitás - Ez a demó a hálózatra csatlakozó autók új világának alapvető biztonsági követelményeivel, valamint az autók egymás közötti és az autók és környezetük közötti biztonságos adatátvitellel foglalkozik. A Fujitsu a HMI-n bemutatja a világ legbiztonságosabb vezeték nélküli (OTA) szoftverfrissítési megoldását. Az OTA szoftveralapú funkciókkal mérsékli a gépkocsik visszahívásának költségeit, lehetővé teszi a gyártók számára, hogy új szoftvereket telepítsenek, bővítsék az autókban elérhető funkciók körét, és új feladatokra állítsák át a már használatban lévő gépkocsikat. A Fujitsu az önvezető autók használata során keletkező óriási adattömeg kezelésére is bemutat egy megoldást. A Fujitsu Image Data Lightening technológia ezredrészére tömöríti a videóadatokat. Az új megoldás emellett a videóminőség javításával támogatja az önvezetéshez szükséges képfelismerést. 

"A Fujitsu valóban innovatív gyűjteményt állított össze a gyártóvállalatok termelési hatékonyságát javító használati forgatókönyvekből a 2019-es HMI-re. A hatékonyság egyre fontosabb versenyelőnnyé, termékmegkülönböztető és profinövelő tényezővé válik az élesedő globális versenyben. Kvantumtechnológia által inspirált, forradalmi Digital Annealer megoldásunk jól érzékelteti az idei HMI-n, mekkora hangsúlyt fektet a Fujitsu a működési folyamatok hatékonyságának, optimalizálásának és összehangolásának kérdésére" - nyilatkozta Ravi Krishnamoorthi, a Fujitsu gyártási és autóipari megoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője.  

"Azt is szemléltetjük, hogyan támogatja az intelligens hálózatperemi csatlakozás és a minden szakaszában internetalapú ellátási lánc a gyártás radikális optimalizálását. Emellett gépkocsigyártóknak szánt áttörő jelentőségű biztonsági és adattömörítési megoldások közül is bemutatunk néhányat" - folytatta Ravi Krishnamoorthi. "A Fujitsu HMI-n kialakított digitális transzformációs központjának látogatói a gyakorlatban is megtapasztalhatják, hogyan ötvözi egymással a Fujitsu ezeket a technológiákat és alkalmazásokat a co-creation jegyében, szabadjára engedve a valóban korszakalkotó innovációhoz szükséges kreativitást és agilitást."

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.