A Fujitsu új szociális és egészségügyi modell bevezetésében segíti a finnországi Lahti városát

|

Finnország nyolcadik legnagyobb városa egy 24 millió eurós szerződés keretében a Fujitsuhoz szervezi ki IKT-működése fontos területeit

Finnország tartományai közül Päijät-Häme területén vezetik be elsőként azt a reformmodellt, amely a jövőben az egész országban demokratizálni fogja a szociális és egészségügyi szolgáltatások elérését. A Lahti városa számára előnyt jelent a költségmegtakarítás és az állampolgári szolgáltatások továbbfejlesztése.

A Fujitsu a mai napon bejelentette, hogy Finnország nyolcadik legnagyobb városa, Lahti kiszervezi infokommunikációs technológiai (IKT) működése fontos területeit a Fujitsuhoz, és ennek keretében 90 munkavállalót is áthelyez a vállalathoz. A 24 millió euró értékű szerződés célja a költségmegtakarítás és az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások továbbfejlesztése. Ez egyben azt is jelenti, hogy Päijät-Häme lesz Finnország 18 tartománya közül az első, ahol teljes körűen megvalósítják a Finnországban tervezett országos szociális és egészségügyi szolgáltatási reformot.  

A Fujitsu átveszi a szociális és egészségügyi szolgáltatások IKT-támogatását a Provincia Oytól1, az érintett szervezetek tulajdonában lévő önkormányzati konzorciumtól, amelynek legnagyobb résztulajdonosa Lahti önkormányzata. A Fujitsu 2019 februárjától 15 ezer munkaállomást, 11 500 mobileszközt és 500 szervert üzemeltet Lahti városa számára. A megállapodás hálózati szolgáltatásokra, service deskre, helyszíni IT-támogató szolgáltatásokra, termékéletciklus-kezelésre és felhőszolgáltatásokra is kiterjed.  

A konzorcium fontos működési előnyökre számít a Fujitsu bevonásától a költséghatékonyság, a bevált gyakorlat alkalmazása és a színvonalas állampolgári szolgáltatások nyújtása terén.  

Ezzel a lépéssel Lahti egyben előkészíti a finn kormány által tervezett országos szintű strukturális reformot a szociális, az egészségügyi és a regionális szolgáltatás területén. A szükséges jogszabályi módosításokat a finn parlamentnek még jóvá kell hagynia, ezért egyelőre nem tűztek ki határidőt a szolgáltatások minőségét és elérését minden finn állampolgár számára demokratizáló reformok megvalósítására. A Fujitsuval partnerkapcsolatra lépő Lahti példát állít Päijät-Häme tartományban, meghatározva azokat a szolgáltatási szinteket, amelyeket mind a 18 finn tartománynak el kell érnie a reformfolyamat során. 

"A helyi önkormányzat érintettjeivel folytatott intenzív együttműködésnek köszönhetően az IKT-támogatás innovatív új modelljét hoztuk létre. Elsősorban az állampolgárok és az ügyfelek igényeit vesszük figyelembe, és projektünkkel Päijät-Häme lesz az első olyan tartomány Finnországban, amely teljes egészében a jövőbeni szolgáltatási reformok szerint fog működni. Azért választottuk partnerül a Fujitsut, mert már bizonyította erősségeit a kiterjedt egészségügyi IT-rendszerek üzemeltetésében. A múltban az ilyen rendszereket hagyományosan maguk az önkormányzatok működtették, de ma már jövőbiztos megoldásokra van szükség ezen a területen. A Fujitsu állami szektorban felhalmozott óriási szakértelmét kiaknázva olyan új rendszert vezethetünk be, amely már ma teljesíti az országszerte egységes hozzáférés és szolgáltatás jövőbeni követelményeit" - nyilatkozta Ulla Kukkonen, a Provincia Oy ügyvezető igazgatója.  

"Lahti városa élen jár Finnországban az IKT-reformok megvalósítása terén. Közösen kidolgozott, új szolgáltatásnyújtási modellünk mintát ad arra nézve, hogyan lehet megvalósítani a Finnország jövőbeni törvényei által előírt reformokat. Az átalakulás egyben segít mérsékelni a működési költséget, és globális szervezetünk szakértelméhez és erőforrásaihoz is hozzáférést nyújt Lahti térsége számára, ezzel is elősegítve, hogy folyamatosan élvonalbeli szolgáltatásokkal tudjuk ellátni Päijät-Häme tartomány lakóit. Büszkék vagyunk rá, hogy a Lahti városával folytatott szoros együttműködés keretében elsőként hozhatunk létre és vezethetünk be a finn egészségügy jövőbeni modelljének megfelelő szociális és egészségügyi IKT-támogató megoldást" - mutatott rá Simo Leisti, a Fujitsu Finnország ügyvezető igazgatója.

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.