Gázkereskedelmi rendszer az év IKT projektje

|

Az IP Systems Kft. által az FGSZ Zrt. számára, vele közösen fejlesztett gázkereskedelmi rendszer nyerte az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) „Az év IKT projektje” díját a Gyúrós Tibor díjkiosztón.

Az IVSZ 15 éve ismeri el a hazai IKT szektor fejlődéséhez kimagasló teljesítménnyel hozzájáruló szakembereket, cégvezetőket és vállalkozásokat. Idén az „Az év IKT projektje” díjat a „Gázt a napi piacról – rugalmas gázkereskedelem tőzsdei alapokon” pályázatával az IP Systems és a Földgázszállító Zrt. közös munkája nyerte. „Nemzetközileg már elismerték a munkánkat, hiszen éppen e projektünk kapcsán kaptunk meghívást az Európa földgáz-rendszerirányítóit tömörítő ENTSOG földgáz-egyensúlyozó modellt kidolgozó munkacsoportjának konzultációira – mondta Füzi Ákos, az IP Systems ügyvezetője. – A földgázkereskedelem működése a teljes lakosságot érinti, mégis ritkán kerül a fókuszba az a – többek között informatikai – háttér, mely e bonyolult folyamat zökkenőmentes működését biztosítja. Az IVSZ díja így a napi szinten ezért dolgozó szakemberek számára egy fontos elismerés.” A díjazott Napi Földgáz- és Kapacitáskereskedelmi Piac a hazai földgázszállító rendszer egyensúlyozási feladatait 2010 nyarától úgy helyezte piaci alapokra, hogy az Európai Unióban egyedülálló módon már most megfelel a várhatóan 2014 után életbe lépő új európai követelményrendszernek. A projekt iránt emiatt több regionális rendszerirányító (szlovák, bolgár, román) is érdeklődik. Az IVSZ „Az év menedzsere az infokommunikációban” díját Ilosvai Péter, az IT-Services Hungary leköszönő ügyvezető igazgatója kapta, „Az év IKT innovációja ” a Hospitaly Kft. fejlesztése, az iKórlap lett. A Tigra Kft. és a Vasi Volán pályázata Vas megye és Szombathely tömegközlekedésének fejlesztéséért „Az év IKT projektje” különbdíjban részesült. Kapcsolódó videó: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l89av3Q_BOc

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.