Globális jelenlétre törekszik a BalaBit

|

A jövőben a hazai fejlesztőcsapat a világ valamennyi régiójában szeretné értékesíteni megoldásait.

A hagyományos kereskedelmi csatornák fejlesztése mellett a BalaBit a jövőben erőteljes online jelenlétre törekszik a biztonságtechnikai szoftverek piacán, melynek érdekében az utóbbi hónapokban számos beruházást hajtott végre. A fejlesztésektől azt várja az egyik legnagyobb hazai biztonságtechnikai szoftverfejlesztő, hogy a jövőben alacsony költségen lesz képes a világ legtávolabbi országaiban is piacra lépni. „Alacsony tőkeellátottságú vállalkozásként eddig lépésről-lépésre haladtunk a külföldi piacok meghódítása felé. Az így felépített hagyományos csatornákat jól kiegészíti majd az online jelenlét, mely segítségével olyan országokban is jelen lehetünk, ahol jelenleg még nincsenek partnereink.” – mondta el Györkő Zoltán a BalaBit IT Security üzletfejlesztési igazgatója. „Az elektronikus kereskedelem természetesen nem tudja kiváltani a rendszerintegrátorokból álló partneri hálózatokat, de jó eszköz lehet arra, hogy rátaláljunk a megfelelő potenciállal rendelkező regionális piacokra. Néhány online értékesítés után könnyedén találhatunk bárhol helyi partnert; anélkül, hogy különösebb összeget ruháznánk be az adott országban.” Az új stratégia első lépéseként áprilisban teljes mértékben megújult a BalaBit honlapja. A váltás nem csak a designt, de a struktúrát is érintette, a tartalom jelentős bővülése mellett. Ezt követően a nyár elején egy külső tanácsadó cég segítségével keresőoptimalizálták a honlapot, mely következtében már az első hónapban is 20% felett nőtt a termékoldalak külföldi látogatottsága. A napokban pedig megnyílt a BalaBit Webáruház, melyben a cég külföldön legismertebb termékét – a syslog-ng-t – és a hozzá tartozó szolgáltatásokat lehet megvásárolni. A BalaBit építeni kíván a nyílt forrású közösségekben betöltött jelentős szerepére is, és a jövőben - elsősorban a biztonságos napló infrastruktúrák témában – közösségi oldalként is kívánja üzemeltetni honlapját. Ennek megfelelően a tartalom olyan Web 2.0-ás eszközzel bővül, mint például különböző blogok, wiki-k, illetve RSS feedek.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.