Gyorsulnak a felhő értékesítések

|

Az SAP szoftvergyártó közzétette a 2014. december 31.-ével zárult egész évre vonatkozó gyorsjelentését.

„Az SAP erőteljes növekedését a HANA platform, a felhőportfolió, és a világ legnagyobb üzleti kereskedelmi hálózata hajtotta. A felhőmegoldások kapcsán ismét növeljük elvárásainkat, 2020-ra meghétszerezzük a felhőüzletet. Az SAP lehetővé teszi, hogy a vállalatok növekedni tudjanak a XXI. században; azaz valós időben, hálózatba kötve, és egyszerű működés mellett ” –mondta Bill McDermott, az SAP vezérigazgatója. • Az IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 14,86 milliárd eurót tett ki, mely 6%-os növekedést jelent a 2013-as 13,95 milliárd euróhoz képest. A felhőmegoldások értékesítése 56%-al nőtt, elérve az 1,09 milliárd eurót. • A társaság teljes árbevétele 17,5 milliárd euró volt, ez 4%-al több mint a 2013-ban regisztrált 16,8 milliárd euró. • Az üzemi eredmény 4,3 milliárd euróra rúgott, míg az üzemi nyereséghányad 24,7 %-ot ért el. Az adózás utáni profit 1 százalékot csökkent, és 3,28 milliárd eurót tett ki. • Az egy részvényre jutó nyereség 2,74 eurót jelentett. Üzleti kilátások Idei évben az SAP 1,95-2,05 milliárd euró bevételt vár a felhőmegoldásokból. A sáv felső része 86%-os növekedést jelentene éves alapon. A működési eredmény 5,6-5,9 milliárd euró között tervezett. A vállalat elvárása szerint 2017-re éri utol a felhős értékesítés volumene a hagyományos szoftverekét, és 2018-ra már megelőzi azt. 2020-ra a teljes árbevételt 26-28 milliárd euró közöttire prognosztizálja a vállalat, melyből a profit 8-9 milliárd eurót fog kitenni. Ekkora az árbevétel 70-75%-át fogják jelenteni a folyamatosan megújuló felhő-, és támogatási szolgáltatások.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.