Hálózati konfigurációs hézagokat derít fel egy új magyar fejlesztés

|

10 hálózati eszközből 9-nél találhatók az optimális működést akadályozó, illetve biztonsági rést eredményező beállítási hibák, derült ki egy új magyar fejlesztés éles üzeméből. A NET’54 által kifejlesztett NETaudIT nevű rendszer akár többezres eszközparkot is képes mindössze 15 perc alatt átvizsgálni, majd az optimális beállításokra javaslatot tenni Cisco, Avaya, HP, illetve Alcatel eszközöket alkalmazó, de tetszőleges gyártóval bővíthető környezetben.

Egy nagyobb méretű, több telephelyes vállalatnál akár ezres nagyságrendben is találhatók az alapműködést és az adatvagyon védelmét együtt biztosító hálózati eszközök. Ezek állapotát, a biztonságos működést teljesítő szabályrendszert manuálisan ellenőrizni ugyanakkor szinte lehetetlen feladat. Ráadásul az ellenőrzést – ha időszakosan megtörténik egyáltalán – sokszor éppen azok végzik, akik korábban az eszközt konfigurálták. Ezekre a problémákra kínál megoldást egy új magyar fejlesztés, a NETaudIT. A NET’54 által fejlesztett, már éles helyzetekben is bizonyított megoldás az előre meghatározott biztonsági elvárásokat figyelembe véve képes ellenőrizni a vállalati hálózatban lévő eszközöket, majd az audit eredményeként javaslatot tesz az akár külső behatolást is egyszerűvé tévő konfigurációs hibák kijavítására. „[i]20 éves hálózatintegrációs tapasztalattal a hátunk mögött úgy láttuk, hogy habár akad hasonló nemzetközi megoldás, de még lehet újat mutatni. A NETaudIT így kizárólag egyetlen dologra koncentrál, mégpedig az akár több ezer hálózati eszköz szabályrendszerének gyors és tetszőleges szempontrendszert érvényesítő ellenőrzésére. Ezt jelenleg Cisco, Avaya, Hewlett-Packard és Alcatel eszközökön biztosítja, de igény esetén tovább bővítjük a gyártói támogatást[/i]” – mondta ifj. Karászi József, a NET’54 Üzleti Kommunikáció Kft. ügyvezető igazgatója. [b]10 eszközből 9 rosszul van beállítva [/b] A NETaudIT a vizsgálatot az iparági szabványok, ajánlások, valamint a NET’54 rendszermérnökei által meghatározott legjobb gyakorlatok alapján kialakított szabályrendszer alapján végzi el, de lehetőség van az adott vállalati biztonsági előírások vagy éppen az ISO 27001 követelményrendszerének megfelelőségvizsgálatára is. A folyamatosan frissített NETaudIT nemcsak a legújabb, de akár az életcikluson túli, 10 évvel ezelőtt vásárolt és üzembe helyezett eszközök esetében is képes feltárni a beállítási hibákat, illetve javaslatot tenni azok optimális módosítására. „[i]A szolgáltatás elindítása óta eltelt mintegy fél év során több auditot is elvégeztünk, melyek megdöbbentő eredményekkel zárultak. Általánosságban elmondható, hogy a vizsgált eszközök 90 százalékánál találtunk kisebb-nagyobb biztonsági problémákat eredményező konfigurációs hibákat. Nagyon gyakori, hogy a régebbi eszközökről »elfeledkezik« az üzemeltetés, így üzletileg kritikus rendszerek futnak akár évek óta nem felülvizsgált hálózati eszközöket tartalmazó környezetben[/i]” – tette hozzá Ifj. Karászi József. A NETaudIT a NET’54 kínálatában szolgáltatásként érhető el. A szakemberek ajánlása alapján a konfigurációs auditot legalább félévente célszerű lefuttatni az 50 feletti hálózati eszközzel rendelkező vállalatoknál, így az adott időszakban újonnan bekerült eszközök megfelelősége is rendszeresen ellenőrizhető. [b]Kapcsolódó webcím: [/b]http://www.net54.hu

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.