Hálózati labor HP támogatással a Debreceni Egyetemen

|

ProCurve Campus teszi átfogóvá a hallgatók hálózati ismereteit

A Hewlett-Packard Magyarország bejelentette, hogy a HP támogatásával új hálózati labort adnak át a hallgatók számára a Debreceni Egyetemen. Az egyetem informatikai oktatási portfóliója ezáltal kétszemeszteres „LAN hálózatok felépítése ProCurve eszközökkel” képzéssel bővül ki. A HP a Debreceni Egyetem hálózati laborját tananyaggal, valamint eszközökkel támogatta, továbbá 4 oktató részére ingyenes képzést biztosított. A HP ProCurve hálózati technológiákról és megoldásokról szóló képzés idén február 15-től már elérhető a diákok számára. A két szemeszterből álló hálózati képzésen való részvétel az egyetem hallgatói számára ingyenes. „A HP hálózati eszközeivel és technológiáival a diákok már tanulmányaik során megismerkedhetnek, így a munkaerőpiacra kikerülve jelentős előnnyel indulhatnak. A képzés piaci értéke mintegy 800 ezer forintnak megfelelő összeg, amelyet a hálózati ismeretek szakirányt választók ingyenesen sajátíthatnak el még az egyetemi éveik alatt.” – nyilatkozta a debreceni ProCurve Campus elindításával kapcsolatban Mohai Gábor, a Hewlett-Packard Magyarország nagyvállalati szerverek, storage és hálózati megoldások üzletágának vezetője. „A informatikai hálózati technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos képzés kibővítése jelentős előrelépést jelent az egyetem informatikai oktatási portfóliója szempontjából, általa a hallgatók kiteljesíthetik a hálózati technológiákkal kapcsolatos ismereteiket, s olyan széles körű, hálózati megoldásokra épülő műhelymunka jöhet létre az egyetemen, amely jelen pillanatban egyedülálló a hazai felsőoktatás berkein belül.” – tette hozzá Dr. Pethő Attila, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.