Három új x64-es szerver a Suntól

|

A nagyteljesítményű számítástechnikai (HPC), virtualizációs és többrétegű webes alkalmazások kezeléséhez kifejlesztett Sun Fire X4600-as kiszolgáló, a Sun Fire X4500-as adatszerver és a Sun Blade 8000 moduláris kiszolgálórendszer a Solaris 10 operációs rendszerrel együtt a 64 bites technológia új alkalmazási területeit tárja fel, és a gyártó szerint a hasonló megoldásokhoz képest nagyobb teljesítményt, hatékonyabb energiahasznosítást, jobb felügyelhetőséget és hosszabb hasznos élettartamot ígér. A Sun meglévő x64-es kiszolgálóihoz hasonlóan ezek a rendszerek is támogatják a Linux és a Windows operációs rendszert.

A moduláris Sun Blade 8000 pengekiszolgáló rendszert a csúcskategóriás x86-os hardverkörnyezetekhez készült, és az állványba szerelhető szerverek legfelső kategóriájának teljesítményét, árát és rugalmasságát kínálja a blade serverekre jellemző egyszerű karbantarthatósággal és kimagasló hatékonysággal. A Sun Blade 8000 a hasonló pengekiszolgálókhoz képest kétszer hosszabb rendszerélettartamot és I/O-feldolgozási teljesítményt kínál, ugyanakkor negyedével kevesebb helyet igényel. A piacvezető állványba szerelhető szerverekkel összevetve az új moduláris rendszer legalább kétszer nagyobb I/O-teljesítményt és maximum 40 százalékkal alacsonyabb áramfelhasználást biztosít, feleakkora helyen. Mindennek köszönhetően az üzemeltetési környezet fenntartásával járó rendszeres költségek terén mintegy 49 százalékos megtakarítás érhető el. A Blade 8000 nagy teljesítményű, x86-os hardverkörnyezetet igénylő számítási feladatokhoz készült, ezért kiváló adatközponti számítási magként működhet szerverkonszolidáció és virtualizáció, üzleti alkalmazások, nagy volumenű HPC-rendszerek és a Solaris 10 operációs rendszer alatt futó, nagy igénybevételnek kitett adatbázis-kezelők esetében. A másik újdonság, a Sun Fire X4500 a világ első hibrid adatkiszolgálója, amely 4 AMD Opteron processzoros központi egységgel rendelkezik, és a szerverek körében az eddigi legnagyobb sűrűségű adattárolásra és rendkívül magas adatátviteli teljesítményre képes. A Sun Fire X4500-as kiszolgáló jelentősen csökkenti az informatikai rendszerek összetettségét, és segítségével az adatközpontokban hatékonyabban lehet kihasználni a rendelkezésre álló helyet. Az új rendszer hét hüvelykes állványterületen akár 24 terabájt adat tárolására is alkalmas, lemezről memóriába történő folyamatos átviteli sebessége pedig akár a 2 gigabájtot is elérheti másodpercenként.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.