Herendi "porceláneső" a Hétpecsét jubileumi fórumán

|

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület március 21-én tartotta 50. szakmai fórumát. Ez a jubileumi szám azért is jelentős, mert 2002 óta mindig újabb és újabb témák, előadások hangzottak el, és a kezdeti szerényebb létszámú hallgatósággal bíró esemény mostanra egy tartósan 100 fő feletti rendezvénnyé nőtte ki magát.

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület március 21-én tartotta 50. szakmai fórumát. Ez a jubileumi szám azért is jelentős, mert 2002 óta mindig újabb és újabb témák, előadások hangzottak el, és a kezdeti szerényebb létszámú hallgatósággal bíró esemény mostanra egy tartósan 100 fő feletti rendezvénnyé nőtte ki magát, amely a a köz-és versenyszférából tevékenykedő kockázatmenedzserek, információbiztonsági IT szakemberek, rendszergazdák, és „műkedvelők” rendezvény naptárában egyaránt fontos szerepet tölt be. Az Egyesület az elmúlt 10 évben sokat dolgozott azon, hogy az „Információvédelem menedzselése” elnevezésű fórumára érkező, az információvédelem témakörében dolgozók vagy az iránt érdeklődők mindig az aktuális és érdekes témákról hallhassanak előadásokat. Az eddigi 50 fórum során összesen 3340 fő vett részt, és 259 szakmai előadás hangzott el. Az előadók szakmai felkészültségét és előadásait nagyra értékelve a Herendi Porcelánmanufaktúra felajánlott 3 db Hina baba porcelán figurát. A „Legtöbbet előadó” címet Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője, a „Legjobb előadói stílus” címet Jakab Péter az MKB Rt. igazgatója, a „Legjobb szakmai előadó” címet Dr. Muha Lajos nyerte el a fórumokon résztvevők értékelései alapján. Az Egyesület fórumai egyfajta szakmai közösségi térként is működnek, amelyben nagy jelentsége van a résztvevők elkötelezettségének és aktivitásának. A jubileumi rendezvényen a korábbi fórumok látogatottsági statisztikái alapján a leghűségesebb nem tag fórumlátogatók soha nyilvánosan ki nem hirdetett „házi versenye” is értékelésre került. A „Legtöbbet részt vett” díj első helyezettje Radosiczky Márta az MSZT-től, második helyezettje Dr. Bertók Péter a Szenzor Számítóközpont Kft munkatársa, harmadik helyezettje dr. Szilágyi György a Keler Zrt szakértője, akik a Herendi Porcelánmanufaktúra Teknős porcelán figuráját kapták. A március 21-i 50. Jubileumi Fórum programja egyfajta összefoglalás volt. Az Egyesület szervezeti visszaemlékezésén túl, megismerhették a szakmai munkában „kályhát” jelentő ISO 27001 szabvány-család fejlődésének történetét és jelenlegi állapotát, betekinthettek az információbiztonság múltjába és jelenébe, elmerülhettek az adatfélelem rejtelmeibe. Külön öröm, hogy ezen alkalommal számos korábbi és nagysikerű, prominens előadónkat köszönthettük újra.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.