A hiperkonvergencia sokféle módon megvalósítható, de vajon melyik számomra a legmegfelelőbb?

|

Gernot Fels, a Fujitsu integrált rendszerekért felelős termékmarketing igazgatójának gondolatai a hiperkonvergens infrastruktúráról.

ke_p_hiperkonvergens.jpg Szeretem a munkámat. Az IT világában mostanában a legfelkapottabb témák közé tartozó integrált rendszerekért felelek. Az ügyfelek, az értékesítési vezetők és a műszaki kollégák is gyakran kérdezik tőlem: "Melyik hiperkonvergens infrastruktúrát javaslod?"

Jó kérdés. A hiperkonvergens infrastruktúrák csillaga felívelőben van az adatközponti alkalmazás terén. Egyre többféle technológia elérhető, és ha valaki szeretne valami újat bevezetni, természetes, hogy szeretné jól csinálni. A Nutanix a hiperkonvergens technológia úttörője volt. Kezdettől fogva erre a területre összpontosított, és meggyőzően demonstrálta az architektúra előnyeit például a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) területén.

Ez lenyűgözte a piac vezető virtualizációs szállítóit, köztük a VMware-t és a Microsoftot, akik szoftveralapú tárolókkal egészítették ki meglévő kínálatukat. Azóta ezek a cégek megfelelő alapot tudnak biztosítani számos hiperkonvergens infrastruktúrához. Ezzel egyidőben az is kiderült, hogy a hiperkonvergens architektúrákat jóval több területen lehet hasznosítani, mint ahogy ezt korábban gondolták.

Ma már jó úton halad afelé, hogy teljesen általános célok kiszolgálására is alkalmas legyen. Hogy mi a válasz a kiinduló kérdésre? Mit válasszanak azok, akik most indulnak el a hiperkonvergencia útján? Ahogy a technológiai döntéseknél általában, itt sincs egyetlen helyes válasz. A műszaki részletek szintjén a fent említett technológiák kissé eltérnek egymástól. Hasonlóképpen maximális klaszterméretük és használatuk egyszerűsége is különbözik.

Figyelembe kell venni a meglévő környezetet, a szervezeten belül elérhető szaktudást és a licencfeltételeket is. És végül, az ideális döntés attól is függ, hogy az eltérő részletek és egyéb szempontok közül melyek a legfontosabbak az adott használati forgatókönyvnél, és melyik megoldás kínálja a konkrét esetben a legnagyobb értéket. Digitális "co-creation" szemlélete jegyében a Fujitsu elkötelezetten segít ügyfeleinknek kiválasztani az adott környezetben legmegfelelőbb technológiát. Bármilyen követelményről is legyen szó, a PRIMFLEX kínálatból szállítani tudjuk az igényeknek megfelelő, tökéletes hiperkonvergens rendszert.

Ha a VMware az alaptechnológia, amit talán már széles körben használnak, és a szükséges szakértelem is rendelkezésre áll a szervezetben, a PRIMEFLEX for VMware vSAN vagy a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation integrált rendszert érdemes választani. Utóbbi komplett szoftveralapú adatközpont-megoldás. Tartalmazza a hálózatvirtualizációt és az egységes felügyeletet az adatközpont összes erőforrásához, az automatikus erőforráskiosztást, a monitorozást, a működés szabályokon alapuló összehangolását és az életcikluskezelést. Kulcsrakészen szállítjuk, órákon belül üzembe állítható.

Ha a vállalat a Microsoft technológiáját tartja a legjobbnak, a PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI rendszert ajánljuk. És ha ezek közül egyik sem cél, vagy a használat egyszerűsége a fő szempont, érdemes közelebbről megismerkedni újonnan bevezetett Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY integrált rendszerünkkel. Valamennyi hiperkonvergens infrastruktúrarendszerünk kiváló kiindulópont a hibrid IT-működés megvalósításához. Bár nincs egyértelmű válaszom az ajánlott konkrét hiperkonvergens technológiára, abban egészen biztos vagyok, hogy a hiperkonvergens infrastruktúra egészét tekintve a PRIMEFLEX a megoldás. A PRIMEFLEX maximális döntési szabadságot és minden alkotóelemet biztosít ahhoz, hogy ügyfeleink a legjobbat hozzák ki saját használati forgatókönyvükből. További információ webhelyünk PRIMEFLEX menüjében. Fujitsu Magyarország

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.