Hogyan segíthet az analitika a koronavírus elleni küzdelemben?

|

Nagyon aktuális a kérdés minden országban: hol vannak éppen szabad kórházi ágyak, lélegeztetőgépek a vírusbetegek kezeléséhez? A kérdésre van gyors, friss válasz - a Robert Koch Intézet és a német Intenzív Orvostudományi Szakszervezet információs platformot állított fel a SAS közreműködésével.

A két intézet közös erőfeszítéseinek köszönhetően jöhetett létre az intenzív osztályos ágyak és lélegeztetőgépek kihasználtságát, maximalizálását, valamint a várható igények alakulását áttekintő információs és előrejelző rendszer. A rendszert a fejlett analitikai és mesterséges intelligencia megoldások világszerte ismert, vezető szállítója, a SAS hozta létre. A Robert Koch Intézet és a német Intenzív Orvostudományi Szakszervezet partnereként a fejlesztést alig pár nap alatt valósította meg a vállalat.

Az új rendszer az elemzőszoftverekben rejlő lehetőségeket kihasználva mutatja a már létező intenzív osztályos ágyak jelenlegi kihasználtságát, valamint az erőforrásigények várható alakulását is előre jelzi. Ennek köszönhetően az állami szervezetek és a kórházakat várható igényekhez igazodva osztják el ágyaikat és egyéb erőforrásaikat. Ráadásul - a rendszer interaktív jelentéskészítő tudása révén - az aktuális helyzet felmérésével jobban tervezhetővé válik a kórházi személyzet és a gyógyításhoz szükséges eszközök felhasználása. 

Ennek következtében az elemzőszoftverek hozzájárulhatnak a SARS-CoV-2-höz hasonló járványok egyik legnagyobb kihívásának leküzdéséhez. Az intenzív osztályok munkájának - előrejelzésen alapuló - összehangolásával a gyógyító erőforrások az igényeknek megfelelően oszthatók el térben és időben.

"A SAS legfontosabb céljává tette, hogy tudását átadva segítsen ebben a válsághelyzetben. Ezért döntöttünk kollégáinkkal és a Robert Koch Intézettel közösen a platform felépítése mellett. A SAS rengeteg tapasztalattal rendelkezik az egészségügyi megoldások területén, melyeket a szegmens sok szereplője használ nagy megelégedéssel." - nyilatkozta Anette Green, a SAS DACH régiójának alelnöke. "A helyzet megoldására bevetett tapasztalatunkat számos korábbi projektünk során gyűjtöttük össze, de a helyzet még sosem volt annyira kritikus és veszélyes, mint most."

A projekt során a SAS-t az egyedi felhőfejlesztésekkel foglalkozó európai vállalatok egyik vezetője, a PRODYNA IT Consulting támogatta.

További információ: SAS magyar weboldal

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.