Így válassza ki a megfelelő vezetéknélküli technológiát vállalkozása számára

|

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

A fogyasztói hálózatépítési igények változása

A távmunka felé való elmozdulás és az energiaköltségek megugrása azt eredményezte, hogy egyre több ember kezdett el kávézókból, éttermekből és bárokból dolgozni, hogy csökkentsék otthoni fűtésszámláikat a télen. A laptopjukon dolgozó tömegek beáramlása azonban azt is jelentette, hogy a kisvállalkozások vezeték nélküli hálózati megoldásai már sok esetben nem tudták kielégíteni a fogyasztók igényeit.

Az erős vezeték nélküli kapcsolat nemcsak az újonnan kialakult ügyfélkör megtartásához és bővítéséhez elengedhetetlen. A kisvállalkozások ma már erősen függenek a vezeték nélküli technológiától a mindennapi tevékenységeik során. A legtöbb vendéglátóhely a fizetési termináljaiktól kezdve a rendelési pontjaikig számos olyan eszközzel rendelkezik, amelyeknek szükségük van stabil vezeték nélküli hálózatra.

Korábban a beágyazott hozzáférési pontokkal ellátott WiFi routerek elegendőek voltak a kisvállalkozások igényeinek kielégítésére. Az ügyfelek és a vállalkozások vezeték nélküli kapcsolattól való megnövekedett függősége azonban azt jelentette, hogy a kisvállalkozásoknak a fennmaradáshoz be kellett ruházniuk egy külső hozzáférési pontba, hogy támogassák a hálózathoz csatlakozni kívánó felhasználók számának növekedését.

Már egy kis összeg befektetése egy alapszintű hozzáférési pontba nemcsak a vállalkozás mindennapi működését képes javítani, hanem segíti kiszolgálni a távolról dolgozó alkalmazottak egyre növekvő számát is, javítva ezzel a vállalkozások teljesítményét ebben a kihívásokkal teli időszakban.

Sűrűség vs távolság

A több helyiségben és emeleten működő nagyobb vállalkozások, például irodák vagy szállodák, valószínűleg már rendelkeznek hozzáférési pontokkal a hálózati infrastruktúrájukban. Ennek ellenére még így is számos középvállalat ütközik sűrűn kapcsolódási problémákba, mivel a telepített megoldás nem az üzleti igényeikre szabva került kialakításra.

Például abban az esetben, ha egy kis területen nagy a felhasználók sűrűsége, mondjuk egy konferenciateremben, tanteremben vagy a londoni metróban, nagy teljesítményű hozzáférési pontokra van szükség. Ha több, olcsóbb hozzáférési pontot telepítünk, az nem lesz hatékony megoldás, mivel ezek az eszközök nem fogják tudni kezelni a hálózathoz egyidőben csatlakozni próbáló felhasználók és eszközök mennyiségét. Az ilyen esetekben a vállalkozásoknak érdemes inkább két vagy három nagy teljesítményű hozzáférési pontot választani, a felhasználók és eszközök mennyiségétől függően.

Ugyanígy azt is figyelembe kell venni, hogy például egy tipikus szállodában, ahol a szobák egy hosszú folyosón helyezkednek el, a felhasználók sűrűsége kisebb, de a routertől való távolság sokkal nagyobb, ami azt jelenti, hogy a routertől távolabb lévő vendégek nehezebben tudnak csatlakozni. Ebben az esetben egy vagy két nagy teljesítményű hozzáférési pont nem oldja meg ezt a problémát. A vállalkozásoknak ilyenkor inkább több, alacsonyabb teljesítményű hozzáférési pontot kell beszerezni, hogy lefedjék ezzel az egész folyosót. Ez lehetővé teszi a vendégek számára, hogy tartózkodási helyüktől függetlenül zökkenőmentesen csatlakozzanak a routerhez.

Legyen biztonságban a hálózata

Az elmúlt években a vállalkozások világszerte rosszindulatú szereplők nagyszabású kibertámadásainak célpontjaivá váltak. Az Egyesült Királyság kormányának Cyber ​​Security Breach Survey felmérése szerint 2022-ben az üzleti kibertámadások 83%-át az adathalász támadások tették ki. Az érzékeny adatokhoz hozzáféréssel rendelkező szervezetek esetében az ilyen támadások katasztrofális következményekkel járhatnak a vállalatra nézve.

Annak elkerülése érdekében, hogy az érzékeny adatok rossz kezekbe kerüljenek, a vállalkozásoknak érdemes megfontolni, hogy olyan hozzáférési pontot válasszanak, amely biztonsági szolgáltatásokkal is rendelkezik. A piacon meglehetősen újdonságként ezek az eszközök központilag felügyelhetők egy felhő alapú platformon keresztül, képesek kiszűrni a nem biztonságos webes tartalmakat, és megakadályozni, hogy a felhasználók hozzáférjenek mások adatfolyamaihoz, így a rosszindulatú szereplők nem tudnak kémkedni vagy ellopni mások információit.

Noha ezek a biztonsági megoldásokat is kínáló hozzáférési pontok prémium árfekvésűek, használatuk mellett nincs szükség különálló biztonsági routerre, így rövid és hosszú távon is pénzt takarítanak meg a vállalkozások számára.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.