Intel technológián alapuló virtualizációs megoldás a Novelltől

|

A Novell bejelentette az iparág első olyan vállalati Linux alapú virtualizációs megoldását, amelynek alapja az Intel Virtualization Technology megoldásra optimalizált Xen technológia.

A Dual-Core Intel Xeon platformon futó SUSE Linux Enterprise Server 10 alacsony költségszint mellett, nagy teljesítményű virtualizációs megoldást kínál az ügyfelek számára, amely a vendég operációs rendszerek módosítása nélkül képes Linux környezetek fogadására. Az Intel Virtualization Technology Xen szoftverbe való integrációjával egyidőben a Novell bejelentette, hogy a jövőben vállalati szintű támogatást biztosít a virtuális SUSE Linux Enterprise Server 9 és a SUSE Linux Enterprise Server 10 termékén futó Red Hat Enterprise Linux 4 rendszerekhez is. Ezáltal lehetővé teszi a Red Hat felhasználók számára, hogy igénybe vegyék a Novell szolgáltatásait és támogatását, miközben a Red Hat Enterprise Linux rendszert futtathatják virtualizált környezetükben. A Gartner független piacelemző cég felmérései szerint napjainkban egyre több ügyfél dönt a virtualizációs megoldások mellett hardver eszközeik egyszerűsítésére, rendszerük felügyeletének javítására és a továbbfejlesztett hardverek megnövelt rendelkezésre állásának, megbízhatóságának és skálázhatóságának kihasználása érdekében. Mivel a Novell elsőként kínál nagyvállalati Linux rendszerekhez kifejlesztett Xen virtualizációs megoldást, ügyfeleink is elsőként élvezhetik ennek előnyeit – nyilatkozta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország vezető rendszermérnöke. A virtualizált Linux platformot – például Novell SUSE Linux Enterprise 10 – futtató felhasználók a már meglévő virtualizációs megoldások árának töredékéért használhatják ki a virtualizáció előnyeit: a költségek megtakarítását és a rugalmasságot – tette hozzá Hargitai.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.