Interjú Molnár Józseffel, a PC World főszerkesztőjével, az „Év információbiztonsági újságírójával”

|

Az idén 10. alkalommal meghirdetett „Év információbiztonsági újságírója” címet Molnár József, az PC World főszerkesztője kapta. Az erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára. Interjú Molnár Józseffel, a PC World főszerkesztőjével, az „Év információbiztonsági újságírójával”.

[b]Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy te kaptad a díjat?[/b] Örömöt, ugyanakkor vissza kellett a figyelmemet fordítani a munkára, hiszen lapzárta előtt álltunk. Az ember örül, ha elismerik munkáját, ugyanakkor főszerkesztőként nemcsak magaménak érzem a dicsőséget, hiszen csapatban dolgozom. Egy-egy lapszámot nagyon sokan készítünk, egyszóval a díjra úgy tekintek, mintha a csapat tevékenységét ismerték volna el. [b]Nem kimondottan információvédelemmel, illetve IT biztonsággal foglalkozol, sok témában vagy kompetens...[/b] Alapvetően a szoftver az én szakterületem. Nagyon sokat foglalkozom vele, s az elmúlt években még inkább. A PC World újságíró bázisában (az adatbázisban tartjuk nyilván, ki milyen témákkal foglalkozik) láttam, hogy melyek azok a lyukak, amelyekkel nem foglalkozik senki, az IT biztonság területe is beletartozott, úgyhogy bevállaltam. Valójában ez egy kissé megfoghatatlan terület, nekünk újságíróknak az a dolgunk, hogy egy átlagember számára is könnyen emészthetővé tegyük a nehezebb témákat is. [b]Milyen értéket képviselsz a médiában? Milyen újságírónak tartod magad? [/b] Korábban még megtehettem, hogy egy cikkre jóval több időt szánhassak, mint most. Manapság már nagyon kell „pörgetni” az anyagokat, az információ érték, hírverseny van. Ennek ellenére a hitelességre törekszem, bár a témákba nem megyünk túl mélyre, mert arra már nincs idő, de talán így is tudunk tanácsokat adni. Nem áll messze tőlem, hogy oknyomozó újságíró legyek, de most nem ezt a műfajt űzöm. Talán problémamegoldó újságírónak nevezném magam. Ugyebár az informatika világában folyamatosan problémák képződnek, fejlődni kell, tisztában kell lenni a körülöttünk folyó eseményekkel, talán ebben jók vagyunk. Továbbra is szeretném megtartani a régi hagyományos értékeket. Nem megyünk el a bulvár, szenzációhajhász oldalak irányába. Tartjuk magunkat az elveinkhez, próbálunk értéket átadni, értékeset készíteni és hinni abban, hogy az érték hosszútávon fenntartható, mint egy rövidtávú haszonra épített szenzációhajhász oldal. Köszönöm a díjat! Sebők Viktória Press Akadémia

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.