Ismét közösen kutat és fejleszt a Szegedi Tudományegyetem és az R&R Software

|

Nagyvállalati üzleti informatikai rendszerek fenntarthatóságának fejlesztését célozza az új projekt.

Az IBM Power i platformon RPG programozási nyelven írt nagyméretű, kritikus rendszerek szerves részét képezik a napjainkban is működő nagyvállalati információs rendszereknek, társadalom-kritikus feladatokat ellátó üzleti környezeteknek (pl.: banki, biztosítási, közüzemi rendszerek). Esetenként több tízéves működésük során frissítették, továbbfejlesztették ezeket a rendszereket, az üzemeltetési költségük azonban ezzel párhuzamban fokozott ütemben nőtt. A magas komplexitással, nagy teljesítménnyel és párhuzamos működtetéssel járó kockázatokat számba véve kerültek meghatározásra a célok: RPG alapú rendszerek szoftverminőség-javító és modernizációs célú transzformációját megvalósító módszertanok kifejlesztése, valamint ezeket igazoló prototípusok létrehozása, amelyek az alábbi területek köré csoportosulnak. • RPG rendszerek szoftverminőségének javítása, statikus forráskódelemzésen alapuló minőségbiztosítása. • RPG rendszerek modernizációs célú, rétegzett struktúrára történő automatizált átalakítása. • RPG rendszerek felhasználói felületeinek automatizálható transzformációjának támogatása. • Transzformációs keretrendszer prototípusa, amely RPG alapú, nagyméretű rendszerek esetén a fenti módszertanok integrálásával támogatja az átalakítást. • A transzformált rendszerek felhő alapú alkalmazásának módszertana. A Szegedi Tudományegyetem e téren kiemelkedő tapasztalatai segítségével elvégzi az RPG alapú rendszerek szoftverminőség-biztosításával kapcsolatos kutatási feladatokat, előállítja statikus forráskód-elemzésen alapuló minőségbiztosítási módszertant és prototípus eszközkészleteit. Az R&R Software a modernizációs célú transzformációs módszerek kutatásáról és a prototípus eszközkészleteik fejlesztéséről gondoskodik. A kutatási és fejlesztési feladatok eredménytermékeit az R&R Software teszteli és beépíti a transzformációs keretrendszer prototípusába, amelyet saját tulajdonú RPG szoftverein alkalmazva igazolhatóvá válik a módszerek és eszközök alkalmazhatósága komplex RPG alapú rendszer átalakítására. [b]Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2012-0323 A projektek az Európai Únió támogatásával valósulnak meg.[/b]

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.