Jövőre már a felhők hajtják a naplózó piacot

|

A BalaBit IT Security elemzői szerint a következő évben már nem az IT megfelelőség lesz a naplózó piac növekedésének fő motorja, hanem a számítási felhők szélsebes terjedése.

A megbízható naplózó infrastruktúrák piacán évtizedes tapasztalattal rendelkező BalaBit legújabb közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a virtualizáció, a web 2.0 és a SaaS (Software as a Service) üzleti modell népszerűsége egyre erősebben érezteti hatását a naplózó piacon is. Bár ebben az évben még megkérdőjelezhetetlenül az olyan, erős regulációk hatálya alá eső vertikumok jelentik a naplózó eszközök fő piacát, mint a pénzügyi és telekommunikációs iparágak, azonban a világ legelterjedtebb naplózó szerverének a syslog-ng-nek a gyártója szerint új trend van kibontakozóban. “Hatalmas üzleti potenciált látunk a számítási felhők naplózásában. Nem lepődnék meg, ha jövőre, de legkésőbb 2013-ban a bevételünk nagyobbik része már felhőt üzemeltető ügyfelektől érkezne.” – jelentette ki Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója. A felhők központi naplózása több szempontból is más kihívások elé állítja az üzemeltetőt, mint ami eddig jellemző volt ezen a piacon. Az IT megfelelőséget célul kitűző bankok és telekommunikációs vállalatok legnagyobb gondja az összefüggések feltárása és a megfelelő riportok kinyerése egy komplex vállalati rendszerből. A felhőket üzemeltető szervezetek azonban viszonylag homogén, sokszor egycélú rendszereket működtetnek, amelyekből irgalmatlan mennyiségű naplóüzenetet kell fogadniuk. Legfőbb elvárásuk tehát egy naplószerverrel szemben a teljesítmény. “Jó hír számukra és számunkra is, hogy sebességben mi nagyon jók vagyunk, és az idei fejlesztéseink legnagyobb része további igen jelentős teljesítménynövekedést céloz meg. Nem titkolt célunk, hogy a legtöbb felhőből syslog-ng gyűjtse a naplókat.” – folytatta Györkő Zoltán a termékcsalád prémium tagjának számító syslog-ng Store Box (SSB) legújabb 2.1 -es verziójának megjelenése alkalmából. Az SSB 2.1 már tartalmazza a BalaBit nagy teljesítményű HSRL (High Spead Reliable Logging) technológiájának egyes elemeit, amelyet egy éve fejleszt a cég, és teljes egészében őszre ígérik a megjelenését. “Az SSB 2.1 pontosan azt a rugalmasan testreszabható központi naplózást nyújtja számunkra, amire szükségünk van.” – mondta Toni Sulavinki a világ egyik legjelentősebb, 40 országban 112.000 alkalmazottat foglalkoztató IT szolgáltató cégének, és egyben az SSB 2.1 első felhasználójának a Capgemini-nek a biztonságtechnikai mérnöke.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.