Kedvezményes Sun Ray akció

|

A környezetbarát és energiatakarékos Sun Fire T1000 és T2000 szervereknek köszönhetően közel negyedmillió tonna szén-dioxiddal kevesebb került a légkörbe - mintha 29 ezer kocsit vonnának ki a forgalomból egy teljes évre.

A Sun Microsystems Kft. a Föld Napja alkalmából (április 22.) kedvezményes akciót hirdet a vállalat vékonykliens megoldására. A promóció keretében a cég 30 százalékos kedvezménnyel kínálja a Sun Ray eszközeit. Az ajánlott megoldások 10 és 50 darab vékonykliens esetén egy Sun Fire X2100 szervert, 100 darab vékonykliens esetén pedig egy Sun Fire X4100 szervert tartalmaznak, illetve az akció keretében a Sun az adott cégre szabott demo-környezet kialakítását is vállalja. Az akcióval kapcsolatos részletek a http://hu.sun.com/teleweb/desktop/sunray_offer.html weblapon érhetők el. - A Sun Microsystems Sun Ray eszközeinek köszönhetően már bizonyított környezetvédelmi előnyök érhetők el. A Sun Ray eszközök alacsony energiafogyasztása és hőkibocsátása által elérhető energia- és pénzmegtakarítás adta az indíttatást ahhoz, hogy a vállalat a Föld Napjához kapcsolódóan olyan akciót hirdessen meg, amellyel lehetőséget teremt arra, hogy a környezetbarát technológia mind több munkahelyen jelenhessen meg itthon is. A Sun Ray eszközök átlagos teljesítményfelvétele 8 W. Napi 8 óra bekapcsolt állapotot feltételezve 60 vékonykliens esetén ez havi szinten akár 1000 kWh-val kevesebb fogyasztást jelent, mint amit egy átlagos PC infrastruktúra jelentene. Légkondicionált irodahelységek esetén ennyivel arányosan kisebb hőleadás tapasztalható, mely a klímaberendezés működtetésekor jelent hasonló arányú megtakarítást – nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Magyarország Kft. marketing igazgatója. - Nagy örömünkre szolgál, hogy már sok hazai ügyfelünk döntött a nevezett környezetbarát technológia mellett, ilyenek például az Aviva Életbiztosító Rt., a Fővárosi Csatornázási Művek, a MOL Rt, valamint legutóbb a Bay Zoltán Informatikai Szakközépiskola (http://www.bay-gyula.hu), a Szent Istán Egyetem és a Fővárosi Bíróság is letette a voksát a „zöld informatikai megoldás” mellett. A Sun a kedvezményes akció meghirdetésén túl, a Föld Világnapján jelentette be a környezettudatosság területén eddig elért további eredményeit is. A vállalat 2005 végén dobta piacra az UltraSPARC T1 processzort és az arra épülő rendszereket. Ebben a többmagos processzorban jelent meg először a CPU-ba integrált többszálas feldolgozás (CMT), ami a kiváló teljesítmény mellett hely- és energiatakarékos megoldást kínál. A Sun többszálas technológiája a Solaris 10 operációs rendszerre épül, amely a hardveres támogatásnak köszönhetően minden egyes szálat külön virtuális CPU-ként kezel. Ez egyrészt nagyon megemeli a hatékonyságot, másrészt jelentősen csökkenti az áramfogyasztást. A Sun Fire T1000 és T2000 szerverek energiatakarékossági potenciálját és környezetbarát működését mi sem illusztrálja jobban, minthogy a Sun becslései szerint a fenti termékek piaci megjelenése óta mintegy negyedmillió tonnával csökkent a légkör szén-dioxid-terhelése. Ez körülbelül annak felel meg, mintha 29 ezer gépkocsit egy teljes évre kivonnának a forgalomból, vagyis nem égetnének el 67 millió liter üzemanyagot.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.