Kerékpárral a JavaOne Konferenciára

|

A Sun Microsystems eheti (2007-es) JavaOne konferenciát is fejlesztési stratégiájához igazodva, a környezettudatosság jegyében szervezte. A Sun széles körű „öko” kampányt hirdetett a konferencia időtartamára, amelynek elemei a papíralapú tájékoztató anyagok mennyiségének csökkentésétől kezdve a résztvevők kerékpáros közlekedésének támogatásáig széles palettán mozognak.

A Sun Microsystems 2007. május 8-11. között tartja az éves JavaOne konferenciáját San Franciscóban, a Moscone Centerben, amely esemény a Java fejlesztők egyik meghatározó éves rendezvénye. Az 1996 óta megrendezett konferencia lehetőséget teremt a Java technológia szerelmesei számára arra, hogy a Java technológiával, nyílt forráskóddal, Web 2.0-vel kapcsolatos legfrissebb újításokról hallhassanak. A JavaOne konferenciával kapcsolatos további információk a http://java.sun.com/javaone oldalon találhatóak. A Sun az idén is folytatja a tavaly meghirdetett kezdeményezését, amellyel azt kívánja ösztönözni, hogy mind többen érkezzenek a konferenciára kerékpárral. Azáltal, hogy mind több Sun munkatárs, ügyfél és Sun partner érkezik kerékpárral a konferenciára, a környezettudatos szemlélet a konferencia falain is túlmutathat. A Sun ennek érdekében a San Franciscó-i Kerékpár Szövetséggel együttműködve ingyenes kerékpárőrző szolgáltatást és a kerékpározással kapcsolatos tanácsadást kínál a kerékpáros látogatók számára. A kerékpáros, illetve a tömegközlekedési eszközzel érkező JavaOne résztvevők sorsoláson vehetnek részt, amely sorsoláson kerékpározással kapcsolatos díjakat lehet nyerni. Az idei JavaOne konferencia további különlegességét az adja, hogy a mind népszerűbbé váló Second Life virtuális világban is megrendezik az esemény virtuális változatát. Ennek köszönhetően például azok az újságírók, akik nem tudnak személyesen részt venni a helyszínen az eseményen, e virtuális térben, a Sun Pavilonban nyerhetnek betekintést a konferenciába. A Sun Pavilonban a plenáris előadások videofelvételeihez, a sajtóanyagokhoz tartozó linkekhez és virtuális ajándékokhoz juthatnak az érdeklődők. Immár hagyományosan Magyarországon is megrendezi a vállalat a Sun Fejlesztői Napját. A rendezvény időpontja 2007. május 24. A fejlesztői nap programja és tematikája a Sun Open Source stratégiájára fókuszál. Az előadások, valamint a plenáris előadás is a vállalat open projekt kezdeményezései köré épülnek. Természetesen a fejlesztői napon a JavaOne konferencián bejelentett újdonságokról is értesülhetnek a résztvevők. Az eseményre elsősorban a fejlesztő cégek képviselőit, olyan szakembereket vár a cég, akik a mindennapi munkájuk során alkalmazások „ezreit” hozzák létre az üzleti, vagy non-profit szférában működő vállalatok, szervezetek számára. A rendezvény programja a www.sun.hu/fejlesztoi-nap címen érhető el.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.