Kihirdették a „Digitális Esély 2015” pályázat nyerteseit

|

Az Infotér konferencián, az infokommunikációs szektor és a kormányzati szereplők legnagyobb közös rendezvényén hirdették ki a „Digitális Esély 2015” pályázat eredményeit. Idén nyolc, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektja-vaslatát díjazták, melyeknek köszönhetően több mint 6200 fiatalhoz fog közelebb kerülni a modern infokommunikáció.

A hátrányos helyzetű fiatalok IT oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke és Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. igazgatója adta át a támogatásról szóló okleveleket. A szervezetek összesen tízmillió forint támogatást kapnak. A díjazottak: • BAGÁZS Közhasznú Egyesület; • Fontos vagy Nekünk Egyesület; • Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület; • Lepkeszárny Alapítvány; • Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat; • Szegényeket Támogató Alap (SZETA) Egri Alapítványa; • Szent Norbert Karitatív Alapítvány; • Turai Tanulókért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány. Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke a díjátadón kifejtette: „A Digitális Esély pályázat küldetése kiválóan illeszkedik a kormány törekvéseihez is, hiszen a Digitális Magyarország egyik kiemelt célja, hogy minél több ember ismerkedjen meg az infokommunikáció világával, minél többen szerezzenek jártasságot a számítástechnika területén, és ezáltal javuljon az életminőségük. A civil szervezetek ismerik leginkább a helyi közösségek adottságait, így optimálisan tudják megválasztani azokat az eszközöket, amelyek alkalmazásával eredményesen növelhető a digitálisan írástudók száma az elmaradottabb térségekben is. A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács a kormány javaslattevő szerveként ezért örömmel állt az idei évben is a szakmai kezdeményezés mellé.” Tavaly hagyományteremtő jelleggel indult az SAP szoftvercég és az NHIT együttműködése, a Digitális Esély pályázat meghirdetése- mondta el Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Mint hangsúlyozta, „a gazdaság digitalizálódása önmagában nem lehet sikeres. Szükséges az is, hogy a hazai fiatalok mind szélesebb körében terjednek el azon képességek, látásmódok, melyek a megváltozó világban való helytállást segítik”.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.