Kihirdették az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” címet

|

Budapest, 2013. szeptember 18. - A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” pályázat nyerteseit. Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt pályázattal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szak-, illetve diplomadolgozatukat az információbiztonság témakörében írják.

2013-ban Paráda István – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója – szakdolgozat (BSc), Dinya Péter – a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója – diplomadolgozat (MSc) kategóriában nyerte el a megtisztelő címet. Az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” cím nyilvános pályázatként lett meghirdetve, amelyen a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak. A szakdolgozat kategóriában nyertes Paráda István „A hálózatbiztonság vizsgálata a hálózati eszközöket érintő támadások gyakorlati szimulációin keresztül” című pályaműve ismertette azokat a támadási módokat, eszközöket, melyeket akár nagyobb szaktudás hiánya esetén is lehet alkalmazni, majd egy komplex támadást mutatott be egy adott „áldozat” asztali számítógéppel, illetve különféle hálózati eszközökkel szemben. Végül általánosságban áttekintette a Magyar Honvédség hálózatának felépítését, működési elveit, technológiai megvalósítását. A diplomadolgozat kategóriában nyertes Dinya Péter „Jelszavak használatával kapcsolatos megoldások, módszerek és szokások elemzése” című dolgozatának két célja van: Egyrészt válaszolni arra, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy könnyen megjegyezhető, de feltörhetetlen jelszó, másrészt egy olyan olvasmány létrehozása, melynek segítségével az átlagos felhasználó hasznos ismereteket szerezhet jelszavai kezeléséhez. A dolgozat megvizsgál, megmagyaráz, és ha szükséges, megcáfol vagy igazol olyan információkat, amelyek befolyásolhatják a jelszavakkal való bánásmódot. A Hétpecsét Egyesület Fórumán a Paráda István bemutatta dolgozatát, majd válaszolt a szakmai közönség kérdéseire. Az erkölcsi elismeréssel és utazási utalvánnyal járó díjat az Egyesület elnöke, Gasparetz András adta át szeptember 18.-án, az Egyesület LVII. Információvédelem menedzselése szakmai fórumán. A nyertes idén is, immár nyolcadik alkalommal, az utazási utalvány mellett a Herendi Porcelánmanufaktúra „bölcs bagoly” porcelánfiguráját is átvehette dr. Ködmön István, az Egyesület alelnöke nevében Gasparetz András elnöktől, és Tarján Gábor alelnöktől. Dinya Péternek sajnos nem volt lehetősége a szeptemberi rendezvényen megjelenni, így a diplomadolgozatát bemutató előadását az Egyesület novemberi szakmai fórumán fogja megtartani, és ekkor adják át számára a díjakat. A nyertes pályaművek nem jöhettek volna létre a konzulensek nélkül, így a Fórumon oklevelet adtak át dr. Fehér Péternek, Dinya Péter, valamint Jobbágy Szabolcsnak, Paráda István konzulensének. *** További információ: www.hetpecset.hu Gasparetz András elnök Tel: 20/4349-000 E-mail: elnok@hetpecset.hu Csuka Dénes titkár Tel: 70/311-4220 E-mail: titkar@hetpecset.hu

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.