Költségmegtakarítás zöld IT eszközökkel

|

Jelentős mértékű áramot spórolt, így pedig költséget takarított meg a Gazdasági Rádió a fél éve kialakított környezetbarát hálózatával. A ZyXEL Hungary és a Gazdasági Rádió között létrejött stratégiai megállapodás értelmében kiépített környezetbarát hálózat a régi, elavult eszközöket váltotta fel.

A ZyXEL routereiből, switch-eiből, NSA médiaszervereiből és Access Pointjaiból készült új hálózat a nap huszonnégy órájában szolgálja ki a rádió dolgozóit és a hallgatókat. Az együttműködés keretében a ZyXEL munkatársai műszaki támogatást nyújtanak a rádió számára, segítenek a beállításokban, felmerülő problémák megoldásában, illetve folyamatosan tanácsokat adnak a hálózat fejlesztéséhez, hogy az a legújabb kihívásoknak is mindig megfeleljen. Környezetbarát és megbízható hálózatra volt szükség A hálózat modernizálásakor az egyik elsődleges szempont volt a környezetbarát, energiatakarékos működés. „A Gazdasági Rádió már régóta elhívatott a környezetbarát megoldások mellett, ezért nagyon fontosnak tartottuk, hogy a hálózat modernizálása során a zöld működést is szem előtt tartsuk a megbízhatóság mellett.” – tájékoztatott Fazekas Péter a Gazdaság Rádió hangmérnöke és technikusa. A napi huszonnégy órás műsoridő olyan hálózatot követel meg, melynek során az eszközök folyamatosan üzemben vannak és a dolgozókat, valamint a hallgatókat egyaránt kiszolgálja. Az új eszközökkel a rádió dolgozóinak hálózata gigabites és gyorsabb lett, valamint otthonról és távolról is biztonságosan elérhető rendszerré alakult. „Nagyon pozitívak a tapasztalataink az eszközök működését illetően, a kezelőfelületek felhasználóbarátak, a konfiguráció és a beállítások pedig egyszerűen elvégezhetők” – nyilatkozta Fazekas Péter. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a hallgatók elérése is ennek a hálózatnak a használatával történik, így a stabilitás még kiemeltebb szerephez jut.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.