Kuba egész évi nemzeti jövedelmét kinyomtatja az Egyesült Királyság

|

Az OKI Printing Solutions és a cebr gazdaságkutató tanácsadó vállalat közösen végzett kutatása alapján, éves szinten 1 milliárd fontot (mintegy 380 mrd forintot) tudna spórolni az Egyesült Királyság kormánya és ipara a hatékonyabb üzleti nyomtatással.

Az Egyesült Királyságban évente körülbelül 5,3 milliárd fontot (2014 milliárd forint) költenek kihelyezett nyomtatásokra és 11,4 milliárd fontot (4332 milliárd forint) a házon belüli anyagok kinyomtatására. Ez összesen 16,7 milliárd fontot (6346 milliárd forint) tesz ki, amely megegyezik Kuba nemzeti jövedelmével! - Magyarországon nincsenek pontos adatok az átgondolatlan, pazarló nyomtatás következtében feleslegessé váló papírhalmaz nagyságáról, azonban nem járunk messze a valóságtól, ha ezt évi több száz, akár több ezer tonnára becsüljük. A nyomtatási kultúra hiánya miatt fellépő üzleti kár nagyságát, pedig felbecsülni sem lehet - nyilatkozta Barlavits Péter, az OKI Systems Magyarország Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója. - Míg Csehországban és Lengyelországban már jobban odafigyelnek a felhasználók arra, hogy például kétoldalasan nyomtassanak (duplex nyomtatás), az ezekben az országokban meghonosodott nyomtatási kultúra Magyarországon még nem fejlődött ki. Csak néhány, főleg nagyvállalat figyel oda arra, mit, mennyiért és hogyan nyomtat házon belül vagy külső beszállítóival. A hazai kis és közepes vállalkozásoknál azonban jellemzően ez nem meghatározó szempont - tette hozzá az igazgató.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.