Kültéri PTZ dóm kamerákat (közülük kettő HDTV modell) mutatott be az Axis a most zajló IFSEC-en

|

Az Axis Communications, a hálózati videorendszerek piacának világszinten vezető gyártója, az IFSEC-en mutatta be legújabb, kültéri pan/tilt/zoom (PTZ) dóm kameráit, köztük két HDTV modellt, melyek kiválóan alkalmasak térfigyelésre, repterek, kikötők és stadionok felügyeletére.

A legújabb modellek a kültéri kamerák csúcskategóriájába tartoznak: az AXIS Q6034-E PTZ dóm kamera gyors sebességű pan/tilt funkcióval és HDTV 720p felbontással rendelkezik, az AXIS P5534-E PTZ dóm is HDTV 720p felbontást biztosít, az AXIS P5532-E PTZ dóm pedig D1 felbontással rendelkezik (720 x 480/576 pixel). Az AXIS Q6034 és az AXIS P5534 HDTV 720p felbontású teljesítménye megfelel a 296 M SMPTE szabványnak teljes képaránnyal, HDTV színhűséggel 16:9 formátumban. A 18x zoom a PTZ dóm kamerák HDTV felbontásával együtt nemcsak egyszerű 36-szoros zoomolási lehetőséget kínál, hanem mindezt 16:9-es képarányban teszi. Mindhárom kamerát automatikus nappali és éjszakai funkcióval látták el, amely éjjel-nappal kiváló képminőséget biztosít. A PTZ kamerák a H.264 videó tömörítési formátumot használják, amely jelentősen optimalizálja a sávszélességet és a tárolási kapacitást a képminőség romlása nélkül, de a kamerák természetesen a Motion JPEG formátumot is tudják. Az AXIS P55-E hálózati kameracsalád intelligens funkciói között megtalálható többek között a továbbfejlesztett kapuőr funkció is, ami lehetővé teszi, hogy a kamera egy megadott területen belüli mozgás esetén automatikusan egy előre meghatározott pozícióba álljon be, majd visszatérjen kiinduló állapotába adott idő elteltével. Az AXIS Q6034-E is rendelkezik ezzel a funkcióval, azzal kiegészítve, hogy képes követni a mozgó tárgyat. A PTZ dóm kamerák könnyű telepíthetősége és a beépített funkciók nagyban csökkentik a kültéri telepítési költségeket. A kamerák az IP66 és a NEMA 4X szabványoknak megfelelően por és vízállóak, beépített fűtőrendszerük, ventilátoruk és napellenzőjük is van. Az AXIS P55-E kameracsalád tagjai -20 °C és 50 °C között működnek. Az AXIS Q6034-E pedig -40 °C és 50 °C között működőképes, Arctic Temperature Control funkicója biztosítja, hogy bekapcsoljon még -40 °C –on is, ha egy időre kimaradna az energiaellátás. A kamerák rendelkeznek High Power over Ethernet (IEEE 802.3at) technológiával, vagyis egy kábel elegendő az áramellátás, az adatátvitel és a PTZ irányítás számára. A kamerákhoz nagy sebességű PoE Midspan is tartozik. A kamerák SD/SDHC olvasója segítségével helyben tárolhatjuk a felvételeket. Mindhárom PTZ dóm kamera 2010. júliusától kapható az Aspectis Kft.-nél.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.