Látható adatszivárgás

|

Az EagleEyeOS Pro v2.5 új Snapshot funkciója valamennyi, a fennálló adatbiztonsági szabályokkal ellentétes cselekmény kísérletét rögzít, lehetővé téve az események későbbi dokumentálását.

A Huntraco Zrt. 100 db EagleEyeOS Professional licenszt vásárolt azért, hogy lokális szinten védje az egyébként a hálózatban is hozzáférhető bizalmas fájlokat. Barci Győző, a Huntraco Zrt. informatikai vezetője elmondta – az EagleEyeOS jól kiegészíti a vállalat határvédelmét, hiszen a szoftver révén rugalmasan szabályozhatjuk, sőt átláthatóvá tehetjük a kliens oldali adathordozók alkalmazását és az információáramlást. A hálózaton belüli adat- és tároló-mozgásokat nyomon követő EagleEyeOS Professional új verziójában jelentősen javult a riasztás hatékonysága: a Snapshot funkció révén a rendszer kezelője nem csak az illetéktelen adatkezelési cselekmény monitorozását végezheti, hanem a kísérlet pillanatában kapott pillanatképpel fényképes bizonyíték is rendelkezésére áll. A funkció jelentősége a kísérlet és annak körülményei bizonyításában rejlik. Segítségével megmutatható például a tiltott tevékenységet kiváltó magatartás vétlen vagy szándékos volt-e, illetve szabadon kombinálható egyéb védelmi funkciókkal is (például szűrő, karantén). Az EagleEyeOS Professional v2.5 mindemellett SQL és SYSLOG támogatást is nyújt. Segítségével az EagleEyeOS adatbázis technológia kiváltható egy meglévő és központilag menedzselt SQL adatbázissal, amelynek egyes üzemeltetési folyamatai már kialakításra kerültek (például biztonságos tárolás, mentés). Az SQL támogatáson keresztül tovább csökkenthető az üzemeltetés erőforrásigénye és költsége. A SYSLOG támogatás révén a keletkező információk továbbíthatók egy meglévő és központilag menedzselt SYSLOG naplózó rendszerhez. Hasonlóan az SQL támogatáshoz a SYSLOG támogatási megoldás is nagymértékben csökkentheti az IT rendszer emberi- és technikai erőforrásigényét, valamint a rendszer egyszerűen integrálható központosított távmenedzsment, hibakezelő vagy riasztó rendszeréhez. A SYSLOG-on keresztül kapcsolódni lehet az olyan távfelügyeleti rendszerekhez, mint például a HP OpenView Operations.

Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.