Legyen élmény a keresés

|

A legjobb keresőmotor még mindig az emberi agy. Az itthon újdonságnak számító, speciális vállalati dokumentumkereső éppen ezt a képességet használja ki, hiszen a találati lista manuális továbbszűrését teszi lehetővé.

Az irodai munka 15 százaléka a korábban készült dokumentumok visszakeresésével telik. A vállalati dokumentumkezelő bevezetését sokan a saját, könnyen megtalálható dokumentumuk elrejtéseként élik meg. A jelenlegi kis- és középvállalatok többsége olyan keresőfelületet használ, mely segítség helyett inkább megnehezíti a mindennapi munkát és a találati listán nem ritkán csupán a rosszul megválasztott fájlneveket jeleníti meg. A vállalati dokumentumok közötti keresésre éppen ezért a Qualysoft Zrt. egy egyszerű és gyors alkalmazást hozott létre. „Az Infinica Content Cruiser névre keresztelt vállalati keresőfelületet a szigetek között cirkáló nyaralóhajó ihlette. Ezzel a programmal ugyanis valóban élmény a keresés” – mondja Bayer József, a Qualysoft Zrt. K+F részlegvezetője. Elmondása szerint nem a keresésre, hanem a dokumentumok közötti navigálásra helyezték a hangsúlyt. A Content Cruiser-rel az első szűrés után könnyen tovább finomíthatjuk a találati listát, ha pedig túlszűrtünk egyszerűen visszaléphetünk a korábbi találatokhoz. Az alkalmazás emellett a találati listán szereplő dokumentumok első tíz oldalát is megmutatja. A program illeszthető a SharePointhoz és más dokumentumkezelőkhöz, de integrálható lesz a Qualysoft Docfinito dokumentum-generáló alkalmazásához is. Az Új Magyarország Program által is támogatott fejlesztésről tehát nem túlzás azt állítani, hogy a keresőprogramok között igazi gyöngyszem lehet a jövőben.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.