Már az 5G/LTE is kezelhető a Nebulán keresztül

|

A Zyxel három új 5G/LTE routert kínál a piacon, amelyek a Nebula felhőplatform segítségével távolról konfigurálhatók és kezelhetők. Ez a vállalkozások számára még vonzóbb lehetőséget jelent a vezetékes vonalak feladatátvételi opciójaként vagy az internethez való csatlakozás elsődleges eszközeként.

Az 5G/LTE az utóbbi idők egyik leglenyűgözőbb technológiája. Az LTE negyedik generációja (4G) sokkal gyorsabb mobiladat-hozzáférést biztosított, ami valóban fellendítette az online szolgáltatások és a mobilitás növekedését. Most pedig már itt van az 5G is, amely elméletileg akár 1 Gbps adatsebességre is képes, és a lehetőségek teljesen új világát nyitja meg - mondta el Patrick Hirscher, a Zyxel EMEA vezeték nélküli piacfejlesztési vezetője.

Ezt a lehetőséget a vállalkozások és a fogyasztók egyaránt felismerték. Ennek eredményeként az 5G/LTE kapcsolatok ma egyre népszerűbbek. Ezért döntöttünk úgy, hogy előrébb hozzuk a Nebula felhőplatformunkon keresztül kezelhető 5G/LTE eszközök piacra dobására vonatkozó terveinket. Ügyfeleink többsége ma már inkább az interneten keresztül kezeli a hálózati eszközöket a Nebula felhőportálunk segítségével - az 5G/LTE-vel pedig különösen hasznossá válik az eszköz távoli vezérlésének lehetősége.

Bevált gyakorlat

Az 5G/LTE egyre népszerűbb, mert az emberek felfedezik, hogy ez egy nagyszerű módja annak, hogy feladatátvételt biztosítsanak vezetékes kapcsolataikhoz, vagy akár az internetre való csatlakozáshoz.

Már bevett gyakorlat az 5G/LTE használata biztonsági megoldásként arra az esetre, ha egy szélessávú vonal leállna. A 4G növekvő megbízhatósága és viszonylag alacsony költsége tökéletesen alkalmas az adatkapcsolatot lebonyolítására, és most, az 5G lefedettség bővülésével, az LTE még vonzóbbá válik tartalék lehetőségként.

Az 5G/LTE azonban hatalmas lépést tett előre. Az ötödik generációs technológia olyan gyors, hogy ma már a vezetékes vonalak életképes alternatívájának tekintik. Továbbra is az a helyzet, hogy az EMEA régió távoli részein egyáltalán nem lehet vezetékes kapcsolatot létesíteni, ezekben a régiókban ezért az 5G tökéletes megoldást jelent. Ezenkívül még a fejlett országokban is a szélessáv sebessége bizonyos területeken - még a nagyobb városokon belül is - nem sokkal haladja meg a 30 Mbps-ot. Ez elég lassú ahhoz a 70 Mbps-hez képest, amely a 4G LTE kapcsolattal ésszerűen elvárható - az 5G pedig még ennél is sokkal gyorsabb.

Ez növeli az 5G/LTE megoldások iránti nagy keresletet. Ahelyett, hogy megvárnák, amire a helyi infrastruktúra átáll a teljes üvegszálas kapcsolatra, a vállalkozások és az otthoni felhasználók inkább 5G/LTE routereket vásárolnak és telepítenek, és ezeket használják fő kapcsolatként. A vezetékes vonal ezután tartalék megoldásként használható.

Távoli vezérlés

Ennek eredményeként 5G/LTE routereink nagy népszerűségnek örvendenek, és a vásárlói visszajelzések eredményeként most három olyan eszközt is kiadtunk - két 5G (beltéri és kültéri), ​​egy 4G (beltéri) routert -, amelyek távolról telepíthetők és kezelhetők a Nebula platformon keresztül.

Akár feladatátvételre, akár fő kapcsolatként használják, az 5G/LTE eszköz távolról történő kezelése nagyon hasznos. Ez azt jelenti, hogy távolról konfigurálhatja és felügyelheti az 5G/LTE szolgáltatást, és bármilyen módosítás is elvégezhető innen. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a rendszergazdáknak, és most, hogy mindannyian egyre gyakrabban dolgozunk otthonról, ezt sok szervezet örömmel fogja hallani.

Az 5G-szolgáltatások továbbterjedésével arra számítunk, hogy az LTE még népszerűbb lesz, és az 5G/LTE routereink értékesítése folyamatosan növekedni fog. Főleg most, hogy vannak olyan verziók, amelyek a Nebulán keresztül kezelhetők. Ha feladatátvételt szeretne a szélessávú kapcsolathoz, vagy olyan területen tartózkodik, ahol a vezetékes kapcsolat nem elérhető, vagy egyszerűen nem elég gyors, akkor az 5G/LTE egy olyan lehetőség, amelyet komolyan meg kell fontolnia.

Ha többet szeretne megtudni a lehetőségekről, forduljon a helyi Zyxel irodához vagy partneréhez.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.