Megérkeztek a Fujitsu új, hatalmas teljesítményű munkaállomásai

|

A Fujitsu négy új modellel bővíti CELSIUS munkaállomás-portfólióját. Az új gépek nagy számítási teljesítménye kivételes biztonsági funkciókkal párosul.

A Fujitsu CELSIUS munkaállomásai ideális platformot kínálnak az innováció és az adatvezérelt tervezés gyorsításához és a virtuális valóságra jellemző, magukkal ragadó vizuális élmények megteremtéséhez. Az új munkaállomások: a VR-kész mobil CELSIUS H780, CELSIUS H980, a CELSIUS W580/W580power+ mikrotorony és a helytakarékos kialakítású (SFF) CELSIUS J580.

Az összes modell az Intel és az NVIDIA legújabb technológiáit használja, és a grafikus és processzortechnológiával gyorsított számítástechnika új korszakát képviseli. A Fujitsu ezzel együtt a fizikai és biometrikus biztonságot is tökélyre fejlesztette az új munkaállomásoknál, amelyek így biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé a mind mobilabb munkaerő számára, és a legszigorúbb megfelelési előírások követelményeit is teljesítik. A Fujitsu új CELSIUS munkaállomásai biometrikus azonosítási képességekkel rendelkeznek.

A CELSIUS H780 és CELSIUS H980 mobil modelleknél a Fujitsu érintkezésmentes PalmSecure érzékelői a ház felső részébe vannak építve - tovább erősítve az adatvesztés elleni védelmet az eszköz vagy a jelszó eltulajdonítása esetén. A gépek emellett integrált SmartCard-olvasóval és TPM 2.0 titkosítási modullal is fel vannak szerelve. Az új asztali CELSIUS munkaállomásoknál a billentyűzetbe van építve a PalmSecure érzékelő.

Emellett a gépek három zármechanizmussal rendelkeznek: egy kulccsal, egy Kensington zárral és egy lakattal. A CELSIUS W580 mikrotorony hátuljánál a portokat és a kábeleket zárható kábelfedél védi. A digitalizáció nyomán egyre nagyobb és komplexebb adatsorok jönnek létre. A feldolgozott adatcsomagok mérete jellemzően a 3D CAD-modellezés, a vizualizáció, valamint a média- és a szórakoztatóipari tartalomkészítés területén a legnagyobb.

Az új Fujitsu CELSIUS munkaállomásokat a többmagos processzorokkal való működésre optimalizáltuk, így a rajtuk futó alkalmazásszoftverek és eszközök tökéletesen ki tudják használni a GPU-gyorsításban rejlő lehetőségeket. Az új gépek kifogástalanul kezelik a nagy adattömeget, pl. a nagy felbontású videók rögzítése, nagy kijelzőfalakra való kivetítés vagy a beolvasott képből kiinduló 3D-modellezés során. Ezeknél az alkalmazásoknál a munkaállomások használata az egyetlen megoldás, mivel az adatsorok nagysága meghaladja a normál asztali gépek és laptopok képességeit. A virtuális valóág pedig még tovább tágítja a határokat.

"Egyre több iparágban használják a virtuális valóságot a történetek életre keltésére, innovatív új formatervek készítésére és az adatokon alapuló élmény megteremtésére. Ez nem csupán a média- és szórakoztatóiparra, hanem a műszaki tervezésre, az építészetre és az oktatásra is egyre inkább jellemző. Új CELSIUS modelljeink kompakt, hordozható munkaállomás-formátumban biztosítják az ehhez szükséges grafikus teljesítményt. Az internetes bűnözés terjedése és az adatvédelmi szabályszegésért járó komoly szankciók miatt a munkaállomás-felhasználók elvárják gépüktől, hogy alkotás közben a legmagasabb szinten védje szellemi tulajdonukat. Ezért fejlesztettük tovább a Fujitsu CELSIUS munkaállomások biztonságát, integrálva a rendszerekbe az ujjlenyomat-alapú azonosításnál pontosabb és a szívárványhártya-leolvasásnál kényelmesebb megoldást nyújtó, egyedülálló Fujitsu PalmSecure technológiát" - jelentette ki Ruediger Landto, a Fujitsu kilensszámítástechnikai eszközökért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

Kompromisszumoktól mentes teljesítmény tervezők, építészek és mérnökök számára
A Fujitsu mobil munkaállomásai kompromisszumok nélkül ötvözik egymással az optimális teljesítményt és a kis súlyt. A belül teljesen újratervezett és kívülről is megújult CELSIUS H780 és CELSIUS H9801 modell biztosítja a kreatív, innovatív felhasználók által elvárt teljesítményt. Mindkettő az Intel első hatmagos Xeon processzorával és a legújabb, mobil munkaállomásokhoz szánt NVIDIA grafikus kártyákkal dolgozik.

A 17,3 hüvelykes mobil munkaállomás a 16GB-os GDDR5 memóriát és 2560 CUDA magot támogató NVIDIA Quadro P5200 grafikus kártyát tartalmazza, amelynek köszönhetően teljesítmény szempontjából egyenértékű a belépő szintű asztali munkaállomásokkal. A 15,6 és a 17.3 hüvelykes CELSIUS is könnyen szervizelhető, jól hordozható modell, sokféle csatlakozással. Kifejezetten mérnököknek, építészeknek, média utómunkálatokhoz és magukkal ragadó VR-környezetek megjelenítésére ajánljuk őket.

Fujitsu CELSIUS W580/W580power+
Az iparág legkisebb VR-kész asztali munkaállomása, a Fujitsu CELSIUS W580/W580power+2 21 literes mikrotorony méretét meghazudtoló teljesítményt nyújt. A vevők választhatnak a (280 wattos) kis fogyasztású verzió és a kábelmentes modell között. Ez utóbbi változat egyszerű előoldali hozzáférést nyújt a merevlemezek cold-plug cseréjéhez vagy bővítéséhez. A CELSIUS W580/W580power+ maximális produktivitást és gyors feladatvégzést tesz lehetővé a videoszerkesztésnél, a gépészeti/villamos CAD, építészeti, műszaki tervezési és építőpari alkalmazásoknál. A virtuális valóságot is támogatja. Kis méretének, zajmentes működésének és VR-képességeinek köszönhetően oktatási környezetekben is jól használható.

Fujitsu CELSIUS J580 munkaállomás
A helytakarékos kialakítású (SFF) Fujitsu CELSIUS J5803 asztali munkaállomást 2D és 3D CAD-tervek megjelenítésére és több kijelző csatlakoztatására optimalizáltuk. Kompakt, 10 literes háza dacára teljes méretű grafikus kártyával (NVIDIA Quadro P2000) dolgozik és 1024 CUDA magot támogat. Ez a világ egyetlen ilyen magas teljesítmény elérésére képes SFF-munkaállomása. Akár 11 kijelzőt is képes kiszolgálni, ami ideális megoldássá teszi vezérlőtermek, térfigyelő rendszerek, tőzsdék és kiállítótermek támogatására, és minden olyan környezetbe, ahol 4k felbontású tartalmat kell kijelzőfalra vetíteni.

Mindegyik Fujitsu CELSIUS munkaállomást 7x24 órás használatra, Németországban fejlesztettük és gyártjuk. Tanúsításokkal és optimalizált képességekkel támogatják a piacvezető alkalmazásokat, köztük az Autodesk, a Dassault Systèmes, a PTC és a Siemens PLM szoftvereit.

Ár és piaci bevezetés
Az új Fujitsu CELSIUS munkaállomások azonnal rendelhetők közvetlenül a Fujitsutól és viszonteladó partnereitől. Áruk konfigurációtól függően változik.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.