Megjelent A rEVOLUTION Iroda ++ 7.1-es változata

|

A múlt év szeptemberében jelent meg a rEVOLUTION több mint 600 cégnél használt Iroda++ ügyviteli rendszerének új, 7.0-ás főverziója, amely nem csupán megújult kezelőfelületet, hanem a további fejlesztéseket lehetővé tevő új adatstruktúrát is takart. Ennek a folyamatnak az újabb lépése a most piacra került 7.1-es verzió, amely a felhasználók visszajelzéseire építve az összes modulban a használatot segítő – összesen több mint 30 – újdonságot nyújt, köztük az elektronikus adóbevallásba közvetlenül importálható áfa-kimutatást és a negatív készlet kezelésének lehetőségét.

A felhasználók a 7.1-es változat új funkcióit a 7.0-ás verzióból már ismert tetszetős és praktikus központi kezelőfelületről érhetik el, amelyen – a modulok közti azonnali és automatikus adatáramlásnak köszönhetőn – egyszerűen oldhatók meg a több modult is érintő feladatok. A Pénzügy Modulban az elektronikus adóbevallást segíti, hogy a programból az áfa-kimutatás egy olyan fájlba exportálható, amely utána az ABEV programba importálható. Az első körben kötelezettek (a tízezer legnagyobb adózó) után 2007. január 1-től már az egyéni vállalkozóknak is kötelező a bevallás elektronikus formában való beküldése az APEH Ügyfélkapuján keresztül. Az új rendszer számos adminisztrációs kötelezettséget jelent a vállalkozásoknak (regisztráció, megfelelő bontásban történő adatszolgáltatás). Az Iroda++ rendszer új funkciója segítséget nyújt abban, hogy az adminisztrációs terhek egy részétől mentesítse a bevallást készítő személyt. A Kereskedelem Modulban immár lehetőség van Negatív készletkezelésre is, így amennyiben egy megrendelt termék közvetlenül a vevőhöz kerül szállításra, a vevői szállítólevél és a számla azonnal kiállítható a rendszerből, a bevételezés pedig rögzíthető később is. A negatív készlet kezelése tipikus példa arra, amikor a mindennapi ügyvitel által gerjesztett igények és tapasztalatok ellentmondanak az elszámolási kötelezettség és az ügyviteli rendszerek szabályainak. Negatív készlet mellett a törvény által előírt FIFO (first in – first out) elszámolás nem futtatható le, a FIFO értékelés pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a készletértéket a Főkönyvbe továbbítsuk, vagy az Elábét (Eladott áruk beszerzési értéke) pontosan kiszámíthassuk. A Partnerkezelő Modulban a naptár nézetben megtekinthetjük, hogy adott napon kik ünneplik a névnapjukat, illetve az adott névnapra ráklikkelve a rendszer felhozza a partnerkezelőben rögzített kapcsolattartók közül azon személyek nevét, akiknek aznap van a névnapjuk. Közvetlenül ebből az ablakból e-mailt is küldhetünk részükre. Az általános informálódást segíti, hogy a rendszer összes moduljában az áttekintő ablakokon új mezők jelentek meg, amelyekben láthatjuk, hogy melyik felhasználó rögzítette az adott bizonylatot, mikor történt a rögzítés, ki módosította utoljára és mikor volt az utolsó módosítás. Ezen mezőkre ugyanúgy tudunk keresni illetve szűrni, mint a bizonylat többi mezőire. A Súgó/Névjegy menüben a verziószámra kattintva megnézhetjük, hogy milyen elérési útvonalon találjuk meg az adatbázist, információt kapunk az adatbázis méretéről illetve arról is, hogy melyik törzsadatból, bizonylatból mennyit rögzítettünk az adott cégben.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.