Megjelent a Trend Micro Deep Security 8.0

|

Az elsősorban virtuális környezetek biztonságára kifejlesztett termék új verziója már támogatja a VMWare 5.0-t is.

A Trend Micro Deep Security 8 egy speciálisan virtualizált környezetek biztonságára kifejlesztett termék. Nagy újdonsága, hogy teljeskörű védelmet nyújt a virtualizált munkaállomásoknak, szervereknek, a nélkül, hogy minden egyes virtuális gépre végponti komponenst kellene telepíteni. E szemlélettel a hatékonyság, a biztonság és az erőforrás kihasználtság is növelhető. A moduláris felépítésnek köszönehetően pedig megoldható kiszolgálók, alkalmazások védelme fizikai, virtuális, vagy akár adatközponti környezeteben is. Telepíthető kliens alapú (agent-based) és kliens nélküli (agentless) opcióban is. Természetesen mindkét esetben elérhetőek az anti-malware, IDS, IPS, tűzfal, integrity monitor modulok. Az első esetben hasonló a működés, mint a klasszikus végponti megoldásoknál, hiszen minden egyes gépre egy program telepítése szükséges. Azonban a második esetben egy virtuális kiszolgáló (virtual appliance) segítségével a teljes hálózati forgalom ellenőrizhető, és még kliens programok telepítése sem szükséges. Igy bármilyen operációs rendszerhez illeszthető a Deep Security, hiszen az alkalmazás nem közvetlenül a virtuális operációs rendszerrel kommunikál, hanem már a hálózati szinten analizálja a forgalmat. A megoldás működéséhez szükséges a nagyfokú VMWare támogatás is, hiszen a hálózati forgalom csak a VMWare által fejlesztett vShield API interface-n keresztül érhető el. A piacon elérhető termékek közül jelenleg egyedül a Trend Micro rendelkezik a VMWare megfelelő minősítésével, tehát egyedli termékként nyújthat segítséget a virtuális gépek optimális védelméhez. Bővebb információ a Deep Security-ről elérhető az alábbi oldalon: http://www.arrowecs.hu/products/trendmicro/trendmicro.php

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.