Megnyitotta első vidéki fejlesztőközpontját a BalaBit

|

Kutatás-fejlesztési központot hozott létre a BalaBit Veszprémben, ahol a Shell Control Box nevű tevékenység-monitorozó termékének speciális moduljait fejlesztik a jövőben.

Az egyedülálló hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security 2011-ben a fejlesztési erőforrásainak jelentős mértékű bővítésébe kezdett. A vállat az év elején kitűzött 40 százalékos árbevétel- és létszámbővítési terveinek elérése érdekében július közepén megnyitotta első vidéki fejlesztőközpontját, melynek a BalaBit számára szimbolikus jelentőséggel bíró Veszprém ad otthont. A részben uniós K+F forrásból finanszírozott központban hat fő kezdi meg a munkát, akik a kiemelt jogosultságú felhasználók monitorozására szolgáló Shell Control Box termék audit player moduljának fejlesztésén dolgoznak majd. Az itt készülő új funkciók az egyszerűbb, gyorsabb keresést és riportolást, valamint a valós idejű riasztást teszik majd lehetővé a termék felhasználói számára. A veszprémi munkatársak számát év végéig tizenöt főre tervezi növelni a vállalat, a következő években pedig további bővítés várható. „Az új fejlesztőközpont megnyitását az indokolja, hogy a 2006-ban megjelent Shell Control Box mára a vállalat legjövedelmezőbb termékévé vált, és rendkívül nagy nemzetközi kereslet mutatkozik a mai napig egyedülállónak mondható megoldás iránt. Az elmúlt évben 187 százalékkal nőtt a Shell Control Box értékesítéséből származó árbevétel, amivel már 38 százalékos részesedést tudhat magáénak a termék a vállalat teljes eredményéből.” - mondta el Györkő Zoltán, a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója. Az új iroda helyszíne nem meglepő, hiszen a BalaBit rendkívül erős veszprémi kötődéssel rendelkezik. A vállalatot tizenegy évvel ezelőtt gyakorlatilag a veszprémi egyetemen alapították meg, és anno itt, egy kollégiumi szobában született meg a BalaBit első termékének a syslog-ng naplófájlkezelő szoftvernek a nyílt forráskódú verziója is. „A budapesti munkaerőpiac telítettsége volt az egyik legfőbb oka annak, hogy a fejlesztéseink egy részének vidékre költöztetése mellett döntöttünk. Egy olyan városban mint Veszprém, ahol a kifejezetten erős informatikai felsőoktatás kisebb munkaerő-piaci kereslettel párosul a fejlesztési projektjeink hatékonyabban valósíthatók meg, tovább javítva ezzel a vállalat versenyképességét. Nem titkolt célunk az sem, hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatunkat az egyetemmel, hiszen számos kutatási területen látunk komoly lehetőséget az együttműködésre.”- zárta mondandóját Györkő Zoltán.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.