Microsoft licencelés új utakon

|

Az Atigris Informatika, a Microsoft egyik legnagyobb partnere szerint átalakulóban van a licencelés.

Microsoft licencelés új utakon Az Atigris Informatika, a Microsoft egyik legnagyobb partnere szerint átalakulóban van a licencelés. Az online szolgáltatások terjedésével a szoftvergyártók licencpolitikája is változik: a klasszikus szoftver licenceknek lassan bealkonyodik. A nagyvállalati szoftverek licencelése messze nem olyan egyszerű, mint ahogy egy asztali gépre megveszi az ember az operációs rendszert és az irodai programcsomagot. A vállalati licencek útvesztőjét csak tovább bonyolítja az online alkalmazásszolgáltatások terjedése, hiszen ebben az esetben nem szolgáltató, hanem annak ügyfele lesz a végfelhasználó, akinek viszont a szolgáltató adja tovább az általa megszerzett licencek használati jogát. Ez utóbbi helyzetre találta ki a Microsoft az SPLA-konstrukciót, amelyet disztribútorként két éve az Atigris Informatika értékesít Magyarországon. Az SPLA-licencekkel azokat az ASP-szolgáltatókat és hosztereket látják el, amelyek a saját, Microsoft platformokra épülő megoldásaikat egy adatközpontból kínálják saját végfelhasználóiknak. Ehhez a használat arányában vásárolhatják meg a Microsoft-licencek használati jogát, és így csak annyi Microsoft licenc után kell fizetni a díjat, amennyit a végfelhasználóik az adott hónapban felhasználtak. Az elmúlt két évben ennek a licenc konstrukciónak a népszerűsége szédítő mértékben nőtt, miközben a klasszikus, előre fizetett licencek egyre kevésbé keresettek. Az Atigris Informatika eddig több mint hatvan partnerrel kötött ilyen licenc szerződést, és komoly forgalomnövekedést könyvelhetett el erről a területről.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.