Miért jó ötlet 2,5G-re váltani az egész háztartásban? Eláruljuk!

|

Mivel ma már egyre többen dolgoznak otthonról, gyorsabb teljesítményre van szükség a WiFi hálózaton keresztül, és ennek egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja a 2,5 Gbps sebesség biztosítása mindenhol.

A Zyxel megfizethető switcheivel, hozzáférési pontjaival és PoE-injektoraival az otthoni felhasználók egyszerűen és megfizethető áron frissíthetik teljes vezeték nélküli hálózatukat, hogy 2,5 Gbps sebességet érhessenek el otthonuk minden részén, biztosítva az otthoni munkához szükséges állandó nagy teljesítményt.

Jelenleg a legtöbb ember otthonában lévő router legfeljebb 1 Gbps sávszélességet biztosít a vezeték nélküli hálózathoz. Ez a legtöbb otthoni beállításhoz elegendő is. Ennél a sebességnél azonban előfordulhat, hogy bizonyos időpontokban a teljesítmény csökken - amikor számos eszköz csatlakozik a WiFi-hez, vagy ha például bizonyos távolságra vagyunk a routertől.

Az otthonról dolgozók számára ez valós probléma lehet. Mostanában egyre többen dolgozunk otthon, és a külön erre a célra kialakított munkaterület általában az emeleti hálószobában vagy a tetőtérben található. Sőt, lehet a kertben lévő fészerben vagy  kinti dolgozószobában. Sajnos általában ezek a helyek vannak a legtávolabb a routertől. A legtöbb háztartásban a szélessávú kapcsolat általában a nappaliban van, a router pedig mindig ehhez van közel.

A jelerősség növelése

A WiFi teljesítményének csökkenését különféle módokon kezelhetjük. Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb ezek közül az, ha 2,5 Gbps sebességet vezetünk be a hálózaton keresztül. Ez a legjobb megoldás, ha hosszú távon magasabb szintű teljesítményt szeretne fenntartani.

Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy telepít egy kis switch eszközt a router mellé - majd kapcsolja ki a WiFi-t azon az eszközön; ezután adjon hozzá egy PoE injektort a WiFi hozzáférési pont táplálásához, ami jó lefedettséget fog biztosítani a munkaterület számára.

Ebben a megoldásban az a nagyszerű, hogy egyszerű és megfizethető. A legtöbb háztartás számára teljesen megvalósítható és ésszerű egy Zyxel MG105s switch, egy Zyxel NWA210AX hozzáférési pont (ami egyben WiFi 6-ot is biztosít) és egy Zyxel PoE12-30W injektor kombinációja.

Sima és zökkenőmentes

A 2,5 Gbps elegendő sávszélességet kell, hogy biztosítson a sima, zökkenőmentes video- és audiokonferenciákhoz, valamint a web gyors eléréséhez. Ez a beállítás pedig ahhoz is elegendő, hogy a belátható jövőben kielégítse az igényeit.

Emellett ideális további PoE-alapú eszközök, például PZT (pan, zoom, tilt) biztonsági kamerák, intelligens ajtócsengők és riasztók, valamint egyéb otthoni biztonsági eszközök támogatására is. Ezek most egyre több otthonban kerülnek telepítésre. Ha NAS rendszert használ nagy fájlok tárolására, akkor is hasznos lehet a 2,5 Gbps-os teljesítmény a teljes otthoni hálózaton. Az ilyen jellegű fájlok átvitelekor érdemes lehet titkosítást használni, mindez viszont megnöveli a sávszélesség-igényt.

Az mindenesetre biztos, hogy okos ötlet az otthoni hálózat 2,5 Gbps-ra bővítése, különösen akkor, ha rendszeresen végez otthonról komoly munkát. A Zyxel egyszerű és megfizethető switcheivel, hozzáférési pontjaival és PoE injektoraival mindez egyszerűen kivitelezhető.

Ha szeretné megvizsgálni a lehetőségeket, kérjük, lépjen kapcsolatba a helyi Zyxel irodával vagy partnerével.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.