Milliónyi utcagyerek a Fujitsu tenyérvéna-felismerő technológiája segítségével jut támogatáshoz

|

Az itwillbe.org2 nemzetközi fejlesztési és emberi jogi szervezet a Fujitsu PalmSecure tenyérvéna-felismerő technológiájával javítja több millió indiai utcagyerek életminőségét és kilátásait.

Indiában az utcagyerekek jelentős része szélsőséges körülmények között, mindenféle szociális védelem nélkül él. A személyazonosságuk igazolására alkalmas dokumentumok hiánya miatt különösen kiszolgáltatottak az emberkereskedőkkel, a zaklatással és a kizsákmányolással szemben. Az itwillbe.org a szalézi rend indiai Don Bosco missziójával együtt meg akarja védeni ezeket a gyerekeket, és biztosítani kívánja számukra a jobb jövő lehetőségét. Az első lépés a gyerekek regisztrálása és fontos (pl. egészségügyi) adataik összegyűjtése. Az adatok ezután biztonságosan megoszthatók a helyi önkormányzatokkal és segítőközpontokkal, ahol a gyerekek megkaphatják a fontos védőoltásokat, élelmiszerhez juthatnak, mentálhigiénés és egyéb támogatásban részesülhetnek.

A Fujitsu PalmSecure technológiája az itwillbe.org's dedikált Child Protection People mobilalkalmazásának (PPa) fontos eleme. A szociális munkások ezt az alkalmazást használják a gyerekek regisztrálására, későbbi azonosítására és a segítségnyújtásra. A nem invazív technológia a tenyérben futó vénák infravörös képének elkészítésével, millimásodpercek alatt regisztrálja a pontos adatokat. Az adatrögzítés és -tárolás is biztonságos a beolvasott tenyérvéna-mintázat titkosított hashkódjával.

Az itwillbe.org tárgyalásokat folytat más humanitárius segélyszervezetekkel arról, hogy a módszert hogyan alkalmazhatnák további országok hasonló programjaiban is. A biometrikus azonosítás bármilyen, okmányok és fedél nélkül élő embereket (pl. menekülteket, migránsokat, emberkereskedők áldozatait) segítő projektben hatékonyan támogathatja a hatékony adatgyűjtést és -kezelést.

 

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.