Milyen tárolót érdemes választanom az IT-infrastruktúrámhoz?

|

Gondolatkísérletre szeretném invitálni Önöket. Idézzék fel életük egyik legszebb pillanatát! Megvan? Érzik, hogy milyen kellemes érzéssel árasztja el Önöket ez az emlék? Hát persze, hogy igen!

 

 

 

Hogy mit akarok ezzel mondani? Csak azt, hogy az emlékek - vagy leegyszerűsítve az adatok - között rengeteg, szinte végtelen számú kapcsolat húzódik az emberi agyon belül. Elképesztő, ahogy egyes pillanatok vagy tények olyan érzéssé alakulnak bennünk, amelyek meghatározzák, kik és mik vagyunk.

Az adatrobbanás, a mesterséges intelligencia, a neurális hálózatok stb. korában az IT-eszközöknél is megpróbálják reprodukálni az emberekre jellemző "gondolkodást". Minden ötletet képeken keresztül lehet a legkönnyebben megragadni. Hiszen Ön is a lelki szemei előtt látja azt a gyönyörű pillanatot, amire az előbb utaltam. Valószínűleg fényképen is megörökítette. És hol tárolja? Valamilyen tárolóeszközön, mobiltelefonon, asztali gépen vagy laptopon.

A tárolómeghajtók fontos szerepelt töltenek be mindennapi életünkben. Nélkülük nem tudnánk hatékonyan dolgozni, megnézni a kedvenc műsorunkat, amikor éjszaka hazaérve a lerogyunk a kanapéra, vagy újra megnyitni a tavalyi nyaralási fotókat. És ez nem csupán a mobileszközről vagy PC-ről mondható el, hanem az adatközpont IT-infrastruktúrájáról is.

Az adatok és az információk mindenki számára rendkívül fontosak. A vállalatoknál azonban exponenciálisan nő az értékük. Ez azért van így, mert a vállalatok minden információt, új stratégiát és pénzügyi adatot tárolómeghajtókra mentenek. Ezért aztán olyan szerverekre van szükségük, amelyek nagy adatmennyiség tárolására képeseket, a legjobb teljesítményt nyújtják, és mindenféle biztonsági előírásnak megfelelnek. A Fujitsu erre reagálva konkrét feladatra optimalizált megoldások széles portfólióját kínálja: nagy teljesítményt, megbízhatóságot és biztonsági funkciókat nyújtó technológiákra épülő merevlemez-meghajtókat (HDD), SSD-meghajtókat és RAID-vezérlőket.

A merevlemezek mágneses adatrögzítéssel, forgó, kerek lemezeken tárolják az információkat. Az idő előrehaladtával egyre többet tudtak tárolni az "emlékeink" közül. A legalacsonyabb egy GB-ra jutó költség mellett nyújtanak kipróbált teljesítményt és megbízható adatintegritást. Az SSD-k a teljesítmény szűk keresztmetszeteit megszüntetve, alacsony látencia mellett, gyorsabb hozzáférést kínálnak az adatokhoz. Különböző változatokban érhetők el: pl. SAS/SATA SSD-k, M2. SSD-k vagy PCIe SSD-k SFF/AIC formájában. A megfelelő tárolómeghajtó kiválasztásáról "HDD, SSD vagy NVMe meghajtó a szerverekhez - melyik a megfelelőbb?" című tanulmányunkban olvashat bővebben.

Az elérhető RAID-vezérlők - és a lemezek - segítségével maximalizálható a teljesítmény, a tárkapacitás és a biztonság. A RAID-vezérlők egyik fontos biztonsági funkciója a SafeStore. A SafeStore a lopásból eredő jogosulatlan hozzáféréssel vagy adatmódosítással, az elvesztéssel és az eredeti rendeltetés megváltoztatásával szemben védi a meghajtó adatait. Ez azt jelenti, hogy ha egy meghajtót eltávolítanak abból a szerverből, amelyben telepítve van, a SafeStore titkosítja a meghajtó adatait, haszontalanná téve őket mindazok számára, akik megfelelő biztonsági jogosultságok nélkül próbálnak hozzájuk férni.

A Fujitsu kiterjedt portfóliót kínál tesztelt és minősített komponensekből: például tárolómeghajtókból és RAID-vezérlőkből sokféle IT-környezethez. E komponensek mindegyike együttműködik a Fujitsu PRIMERGY szerverekkel és tárolómegoldásainkkal.

Ugye jó dolog felidézni az emlékeket? Tegyen Ön is így, és élvezze az ezzel járó kellemes érzést!

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.