Mostantól személyre szabhatóak a fényképek a Xerox új megoldásával

|

Név, tetszőleges üzenet, vagy más felirat: ezentúl a szöveges tartalom is könnyen és gyorsan a fénykép részéve tehető, mintha az mindig is rajta lett volna. A Xerox Simple Personalized Imaging (SPI) szoftvere automatikusan módosítani tudja a felirat perspektíváját, így az már első ránézésre is a kép természetes részének tűnik.

A jelenleg elérhető személyre szabható képfeldolgozó módszerek egy része alkalmatlan a szöveg módosítására, ezért formázás nélkül illeszti be a szöveget a kiválasztott képre, más része a professzionális grafikai tervezőknek szánt drága és komplex eszköz. Az SPI a két véglet között kialakult űrt tölti ki, lehetővé téve, hogy a felhasználók egy intuitív felületen, egyszerű trükkökkel készíthessék el személyre szabott fotójukat. Az SPI olyan képelemző és modellező technológiákat használ, amelyekkel kiszámítható a kép felületének háromdimenziós perspektívája. „A hangsúly azon a műszaki megoldáson van, amely automatikusan módosítani tudja a felirat perspektíváját, hogy az ránézésre a kép természetes részének tűnjön. Annyira egyszerűvé akartuk tenni a személyre szabott képek készítését, hogy bármelyik laikus felhasználó képes legyen megcsinálni” — mondta Raja Bala, a Xerox SPI fejlesztőrészlegének főmérnöke. A Xerox az SPI megoldást a Xerox Research Center Webster és a Purdue Egyetem közös, több éves nyílt innovációs kutatóprogramja keretében fejlesztette ki. Az SPI szoftver célközönsége az egyre növekvő fotókidolgozó piac, ahol naptárakat, üdvözlőlapokat és albumokat lehet személyre szabni a képekhez társított feliratokkal. Az Info Trends kutatóvállalat becslése szerint a fotóajándék piac éves növekedése az Egyesült Államokban 2007 és 2013 között 22 százalékra tehető, ami 2,5 milliárd dollárt meghaladó forgalmat jelent. A technológia felhasználható akár direkt marketing kampányokban személyre szabott promóciós anyagok készítésére is. Hogyan működik? A felhasználók egy egyszerű varázsló felületen tudják betölteni fényképeiket a szoftverbe, és kiválasztani a szöveg helyét. Az SPI elemzi a kép tartalmát, és megállapítja a felirat formázásához szükséges paramétereket a képen látható tárgyak perspektívájának megfelelően, így végül a szavak úgy jelennek meg, mintha az eredeti kép részei volnának. A felhasználóknak lehetőségük van igazítani a felirat alakján és elhelyezésén, kiválasztani a betűtípust, a színt és más látványeffektusokat. A szöveg akár egy üres felületen is elhelyezhető, vagy egy képen lévő felirat — például jelzőtábla vagy hirdetőtábla — helyére illeszthető. A kísérleti, webes prototípus egy hónapon belül kipróbálható lesz. Az SPI fejlesztésében részt vevő Xerox leányvállalat, az XMPie® számos más személyre szabható technológiát és szolgáltatást is kínál. Az XMPie termékekkel kapcsolatos további részletek a http://www.xmpie.com weboldalon.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.