Multimédia-támogatás a Novell SUSE Linux Enterprise Desktoppal

|

A Novell a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszer részeként kínálja a Windows Media fájlokkal kompatibilis RealPlayer lejátszót és a Helix Banshee zenelejátszót.

A Novell és a RealNetworks együttműködésének keretében egyedülálló multimédiás funkciókat biztosítanak a Linux asztali rendszerekhez. A megállapodás szerint a Novell mostantól a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszer részeként kínálja a Real vállalat továbbfejlesztett RealPlayer szoftverét, amely a Windows Media formátumok mellett, támogatja a Helix Banshee zenelejátszót is. Windows kompatibilitást biztosító RealPlayer új változata az év későbbi részében lesz elérhető, és a Linux asztali rendszerek felhasználói számára egyetlen lejátszóban kínálja majd az összes népszerű formátumban rendelkezésre álló kép- és hangközvetítő médiafolyamokat. A legújabb RealPlayer for Linux a jelenlegi MP3, Ogg, RealAudio és RealVideo támogatás mellett, a Windows Media formátumokat is támogatni fogja. A RealNetworks Helix Banshee zenelejátszója jelenleg a Novell új SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerének részeként érhető el. A Helix Banshee a Helix DNA-kliens univerzális média-keretrendszerének és a GNOME Banshee nyílt forráskódú zenelejátszójának legjobb elemeit egyesítve csúcsminőségű lejátszási képességeket biztosít a vezető audio formátumokhoz. Jelenleg ez a zenelejátszó a legteljesebb zenei menedzsment alkalmazás a piacon, mivel ez az egyetlen olyan asztali Linux szoftver, amely képes MP3-fájlok CD-lemezre történő kiírására. A Helix Banshee és a RealPlayer for Linux – hasonlóan a Linux asztali rendszereken és több mint 80 millió mobiltelefonon elérhető népszerű, médiafolyam-lejátszóhoz – a Helix DNA-kliens univerzális média-keretrendszerére épül. A Novell és a RealNetworks együttműködése hozzájárul a független szoftverszállítók médiafolyamokat támogató Linux megoldásainak fejlesztéséhez, mivel több operációs rendszeren és hardveren is elérhetővé teszi az egyetlen média-keretrendszert. A Helix DNA-kliens jelenleg az OSI szervezet által jóváhagyott GPL és RPSL nyílt forráskódú licencek keretében, valamint az RCSL kereskedelmi licenc keretében érhető el. A RealPlayer és a Helix Banshee médialejátszó jelenleg a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 részeként kapható. A továbbfejlesztett RealPlayer for Linux kiadása 2006 decemberében várható, amely a SUSE Linux Enterprise Desktop előfizetői számára a Novell Customer Centeren keresztül érhető majd el.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.