MultView elosztott, hibatűrő és biztonságos IPTV menedzsment technológia a NETvisortól

|

A NETvisor által kifejlesztett, IP jelhálózatok mérésére szolgáló MultiView technológia egyedülállóan megbízható megoldást nyújt IPTV szolgáltatások monitorozására.

A NETvisor évek óta végez konzultációs és megoldásszállítói tevékenységet távközlési szolgáltatók számára. Ezek többségükben a technológiai rendszerek felügyeletére, monitorozására szolgálnak. Az IP technológiák előretörése a szolgáltatásokban azt a sajátos helyzetet eredményezte, hogy a piac szűkölködik az elérhető árú, funkcionálisan és architektúrában is korszerűnek mondható IP alapú távközlési hálózatmenedzsment megoldásokban. A NETvisor a közelmúltban saját fejlesztésbe kezdett, azzal a céllal, hogy olyan technológiákat fejlesszen, amelyekre épülve az előbbi követelményeknek megfelelő menedzsment megoldásokat lehet szállítani. Az úgy nevezett MultiView technológia egyik célterülete az IPTV, ahol gyakori problémát jelent, hogy a méréseket túlterhelt, sőt esetenként kimaradó vonalak felett kell végezni, hiszen jellemzően az ilyen vonalakon jelentkeznek szolgáltatásminőségi problémák. Eddig nem létezett olyan eszköz a piacon, amely biztonságos központi felügyeletet tesz lehetővé egy ilyen környezetben. A megvalósított technológia érdekessége, hogy biztonságosan működik egy ilyen bizonytalan hálózatok felett is, ui. a mérőeszközök magukban tárolják a méréseiket, egészen a addig, amíg a hálózati kapcsolat - akár csak egy rövid időre is - helyreáll, és az központi rendszer felé történő adatáttöltés lehetségessé válik. A központi szerver és a mérőeszközök közötti kommunikáció természetesen kriptográfiai eszközökkel védett biztonságos formátumban történik, ezzel biztosítva a mérések integritását, hitelességét és titkosságát. A MultiView technológia az itt említettek mellett további technikai újdonságokat is tartalmaz. A NETvisor azt tervezi, hogy a projekt megvalósult eredményeit beépíti a saját ITVSense IPTV felügyeleti megoldásába, és lehetőség szerint külföldi gyártók számára is értékesíti, akik a technológiát OEM konstrukcióban használják, illetve értékesítik. A fejlesztési projektet részben az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozta.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.