Nap- és szélenergiával működő Ricoh fényreklám a Times Square-en

|

A Ricoh-é lesz az első természeti erőforrások által működtetett fényreklám a New York-i Times Square-en. A 14 méter magas táblát 45 napkollektor és 4 szélturbina által termelt energia működteti majd. Ezzel az innovatív kezdeményezéssel a digitális irodai berendezések úttörője évente 18 tonnával csökkenti szén-dioxid kibocsátását.

A Ricoh 100 %-ig nap- és szélenergiával működtetett reklámhordozót állít fel New York emblematikus központjában, a Times Square-en. A reklámhordozó 14 méter magas és 38 méter széles lesz, a megvilágításához használt reflektorokat 45 napkollektor, valamint 4 szélturbina működteti. A természeti erőforrások hasznosításával a Ricoh évente 18 tonnával csökkenti szén-dioxid kibocsátását. Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre elég nap- vagy szélenergia, a tábla nem világít. A digitális irodai berendezések úttörője az első környezetbarát fényreklámot Oszakában állította fel 2003 áprilisában, mely szintén kizárólag nap- és szélenergiával működik. „A Ricoh számára rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora felületet alakíthat ki a Times Square-en, de még inkább örülünk annak, hogy mindehhez nem szükséges elektromos áram, hanem teljes egészében a természeti erőforrásokra hagyatkozhatunk” – mondta Kirk Yoshida, a Ricoh Company elnökhelyettese és a Ricoh Americas Corporation vezérigazgatója. „Ezzel az újszerű megjelenéssel nem csupán márkánkat népszerűsítjük, de megmutatjuk a világnak, hogy milyen az, amikor egy vállalat működésének minden területén odafigyel a környezetvédelemre.” A Ricoh több mint 30 éve szentel kiemelt figyelmet a környezet védelmének. 1976-ban a vállalat létrehozta Környezetvédelmi Csoportját, mely a tervezés, fejlesztés, dizájn és az új termékek és szolgáltatások népszerűsítése során is arra törekszik, hogy a Ricoh környezetvédelmi céljait és stratégiáját érvényesítse. A Környezetvédelmi Csoport által készített tanulmány szerint, - mely a 2050-es évek társadalmának környezetre gyakorolt hatását vizsgálja, - a vállalatoknak olyan speciális akciótervet kell kialakítaniuk a jövőre nézve, mely hosszútávon is a környezettudatosságra fókuszál. A Ricoh, üzleti megoldásaival továbbra is segíti a vállalatokat abban, hogy eredményesek maradjanak, miközben csökkentik ökológiai lábnyomukat.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.