Nem csak prédikálja: e-számlázás a SZÁMADÓ-nál

|

A SZÁMADÓ, amely tavaly az elsők között jelent meg a hazai vállalatirányítási fejlesztők közül hiteles e-számla ajánlatával, 2010-től már csak e-számlát állít ki ügyfelei részére. A vevőnek és a szállítónak is kedvező a megoldás, hiszen kényelmesebb, olcsóbb és biztonságosabb is az e-számlázás. A SZÁMADÓ rendszere kezeli a teljes folyamatot, beleértve az aláírást, a küldést, valamint a fogadást, a feldolgozást és az archiválást, anélkül, hogy a felhasználónak külső szolgáltatót kellene bevonnia.

A SZÁMADÓ ügyfelek mostantól hiteles elektronikus számlát kapnak az aktuális licensz vagy szolgáltatási díjakról. Az e-számla mindenképpen hatékonyabb a hagyományos papíralapúnál: nincs szükség nyomtatásra, borítékolásra, postázásra, biztonságos, és gyorsabban jut el a címzetthez. A SZÁMADÓ kalkulációi szerint havonta néhány tucat számla kibocsátása esetén már megfontolandó áttérni az elektronikus számlázásra, párszázas nagyságrend felett pedig szinte bizonyosan megéri. A SZÁMADÓ rendszerek felkészültek a hiteles elektronikus számla küldésére illetve fogadására, az e-számlázás teljes folyamata integrálva van a kiállítástól az aláíráson, a küldésen, illetve fogadáson és feldolgozáson át az archiválásig. Megfelelő digitális tanúsítvány és időbélyegző birtokában nagyon egyszerűen, harmadik szolgáltató fél bevonása nélkül lehet a SZÁMADÓ rendszereiből e-számlát küldeni. A SZÁMADÓ tavaly októberben a Netlock-kal közösen mutatta be megoldását, amely kisvállalkozások számára is elérhető közelségbe hozza első lépésként a papírmentes elektronikus számlázást, majd megalapozza a teljes papírmentes irodát. Ma már valamennyi SZÁMADÓ termék (az ingyenes Számlázó kivételével) képes a számítógépen telepített elektronikus aláírást alkalmazni a kiállított számlák hitelesítéséhez. Elektronikus számla fogadásához csupán egy érvényes e-mailcímre van szükség. A fogadó (cég vagy magánszemély) képfájlban (pdf) is megtekintheti a SZÁMADÓ által küldött állományt, és az ingyenes MOKKA (http://www.netlock.hu/mokka/) programmal ellenőrizheti a tanúsítvány érvényességét. (A SZÁMADÓ ügyfelei számára azt is biztosítja, hogy honlapjáról letöltsék bármely korábbi számla másolatát). Ily módon nagyon tág azon vállalkozások köre, amelyeknek a közeljövőben érdemes lesz e-számlázásra váltaniuk. Nekik számla kibocsátásához szükségük lesz egyrészt egy elektronikus számlát kibocsátani képes számlázási rendszerre, másrészt digitális tanúsítványra időbélyegzővel. A SZÁMADÓ a NetLock-kal együttműködve nyújt teljeskörű szolgáltatást. „Mi nem csak hirdetjük az e-számlát, hanem alkalmazzuk is, és bízom benne, hogy sokan követik a példánkat” – mondja Kornis György, a SZÁMADÓ ügyvezetője. „Ez egy újabb lépés az információs társadalom felé és hozzájárul ahhoz, hogy rendezettebb, hatékonyabb, egyszerűbb legyen az ügyintézés. Az informatika mindannyiunk életét megkönnyíti, nem csak a gazdasági életben, hanem a közigazgatásban, akár a mindennapi állampolgári ügyintézésben is. A SZÁMADÓ-nál ezt segítjük fejlesztéseinkkel. Az ügyfeleink egyébként jó helyzetben vannak az általunk kibocsátott elektronikus számlákkal, hiszen az náluk lévő SZÁMADÓ szoftver – annak valamennyi verziója – képes fogadni az elektronikus számlákat, így a kézi adatrögzítési munka a korábbiak töredékére csökken.” Az év első hónapjának tapasztalatai kedvezőek voltak a SZÁMADÓ-nál, az elektronikus számlázásra alkalmas programváltozat publikálása óta nem észleltek érdemi emelkedést az ügyfélszolgálati megkeresésekben.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.