Nem minden valódi, ami VB! -- A VirusBuster spamlabor jelenti

|

Nemcsak a szurkolók örülnek a foci világbajnokságnak: kihasználják a számítógépes bűnözők is. Hatalmas tömegben indítottak például útnak VB-botrány hírével csábító, többnyire veszélyes csatolmányt hordozó kéretlen leveleket -- figyelmeztet a VirusBuster.

Felhasználóktól, partnerektől és spamcsapdákból érkező levelek tízezreit elemzik és kategorizálják naponta az informatikai biztonság hazai specialistájának spamlaborjában. A legutóbbi napok fogása alapján a szakemberek úgy érezték: meg kell kongatniuk a vészharangot. "Amint az várható volt, a számítógépes bűnözők igyekeznek meglovagolni a labdarúgó világbajnokság iránti felfűtött érdeklődést. Aggasztó -- és növekvő -- számban észlelünk olyan üzeneteket, amelyek egy állítólagos FIFA-hírt használnak csalétkül arra, hogy rábírják a címzettet: nyissa ki a levél csatolmányát. Persze a mellékelt küldeményben szinte mindig valamilyen kártevő rejtőzik -- mondja Stange Szilárd, a VirusBuster technológiáért felelős termékmenedzsere. -- Még szerencse, hogy a kedves feladók angolul írnak, így talán a magyar olvasók kevésbé lesznek hajlamosak felülni a trükknek." "FIFA World Cup 2010 scandal news, read attached document." ( = "FIFA Világkupa 2010 botrány hír") -- szól például egy tipikus példány rövid szövege. Aki azonban ízes színes hírre számít, keservesen csalódik, ha rákattint a csatolt állományra. Ha ilyen levelet találunk a postaládánkban, dobjuk azonnal a szemétbe, semmiképp ne nyissuk meg a veszedelmes küldeményt! -- int a VirusBuster. "És vigyázat: a VB-vel nemcsak üzenetben élnek vissza. Rengeteg rosszindulatú site-ot is felállítottak a weben a nevezetes alkalomra. Legyünk hát óvatosak, s feltétlenül használjunk naprakész antivírus szoftvert" -- teszi hozzá Stange Szilárd.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.