NetIQ Change Guardian 4.1: még nagyobb biztonságban a kritikus adatok

|

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Change Guardian 4.1. A valós idejű változáskövetést kínáló megoldás segítségével a vállalatok teljes körűen monitorozhatják és naplózhatják a Windows, Linux és Unix környezetekben zajló folyamatokat, folyamatos védelmet biztosítva a kulcsfontosságú fájlok és rendszerek számára.

A legfrissebb kiadás még pontosabb és célzottabb megfigyelést, illetve ellenőrzést tesz lehetővé a szorosabb Active Directory integráció révén, emellett az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul. „Ma már elavultnak számít az a biztonsági stratégia, amely csak a szervezeten kívülről várható fenyegetésekre fókuszál, hiszen a céges infrastruktúrán belül kiadott hozzáférésekkel is visszaélhetnek az alkalmazottak vagy a rendszerbe észrevétlenül beszivárgó hackerek. A biztonság fenntartásához elengedhetetlen, hogy az IT-szakemberek rálátással rendelkezzenek a felhasználói tevékenységekre, hiszen csak így lehet biztosan megállapítani, hogy azok normálisnak számítanak, vagy egy esetleges támadás jeleit mutatják. Ezt a feladatot egyszerűsíti és automatizálja a NetIQ Change Guardian” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője. A megoldás segíti a vállalatokat abban, hogy folyamatosan monitorozzák rendszereiket, és a valós idejű riasztásokon keresztül azonnal értesüljenek a gyanús tevékenységekről. A Change Guardian képes észlelni és jelezni a felügyelet nélküli módosításokat, az engedély nélküli, kiemelt jogosultságokat igénylő tevékenységeket, illetve a bizalmas adatokhoz való illetéktelen hozzáféréseket. Ennek köszönhetően növeli a kritikus adatok és rendszerek biztonságát, továbbá hozzájárul a megfelelőségi követelmények teljesítéséhez is, beleértve a bankfelügyeleti előírásokat, valamint a PCI DSS, a HIPAA/HITECH, az ISO/IEC 27001 szabványokat és az EU adatvédelmi irányelveit. Mivel napjainkban a privilegizált hozzáférések hordozzák a legnagyobb kockázatot a vállalati adatok biztonságára nézve, a legújabb kiadás továbbfejlesztett funkciókat kínál a kiemelt felhasználók tevékenységének ellenőrzésére. Az új Change Guardian a szorosabb Active Directory integráció révén pontosabb és célzottabb monitorozást tesz lehetővé a kiválasztott területeken. A kiterjesztett FIM (fájlintegritás-megfigyelési) képességeknek köszönhetően pedig a vállalatok egy esetleges audit során igazolhatják, hogy a FIM ellenőrző eszközök hatékonyan működnek, és a rendszerleállások alatt végrehajtott változtatásokat is képesek észlelni. A megoldás nagyobb rugalmasságot és könnyebb kezelhetőséget biztosít a házirendek létrehozása és felügyelete során, az LDAP autentikáció támogatása révén pedig a felhasználói hozzáférések kezelését is egyszerűbbé teszi. Kiterjesztett monitorozási képességeivel a NetIQ Change Guardian legújabb változata a problémák gyors azonosításához és elhárításához, valamint az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul. A NetIQ Change Guardian 4.1 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.netiq.com/products/change-guardian/

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.