Nézd te is az Olimpiát Linuxon!

|

Azok, akik nem jutottak el Vancouverbe, de szeretnék nyomon követni a Kanadában zajló téli olimpia legfontosabb eseményeit, az online közvetítéseket bármikor megnézhetik, full HD-minőségben, akár a windowsos Microsoft Silverlight, akár linuxos megfelelője, a Novell Moonlight segítségével.

A Moonlight 3.0 második előzetesének megjelenését a fejlesztő csapat kifejezetten az olimpiai játékok kezdetére időzítette, így a felhasználók bármikor megnézhetik a versenyeket a saját desktopjukon, a világ bármely részéről*. A Moonlight-tal a Tivo-hoz hasonlóan az élő adás alatt is visszapörgethetők vagy éppen lassítva is lejátszhatók a legizgalmasabb pillanatok, így a minőségnek egyedül a sávszélesség szabhat határt. A beépített Smooth Streaming funkció lehetővé teszi, hogy a képminőség mindig a sávszélességhez igazodjon, így nem fordulhat elő, hogy a közvetítés megszakad a letöltés miatt - ha bármi miatt csökken a sávszélesség, a közvetítés kisebb felbontásban, de folyamatosan nézhető. A Moonlight legújabb változatának használatához a Firefox 3.7-es verzióját javasolják a fejlesztők, ezzel még a pixelek árnyékosodása is kiszűrhető. A Moonlight létrehozása a Novell és a Microsoft által 2007 szeptemberében bejelentett műszaki együttműködés része. A Microsoft még az Olimpiára az NBC számára készült technológiákhoz is azonnali hozzáférést biztosított a Novell számára a Silverlight 3 tesztcsomagok elérésére, a Novell felhasználóinak pedig ingyenesen elérhetővé teszi a Microsoft Media Pack jogtiszta video- és audiokodekjeit a Moonlight platformon keresztül. Az LGPL v2 licenccel közzétett Novell Moonlight minden nagyobb Linux disztribúcióhoz, így az openSUSE, a Novell SUSE Linux Enterprise, a Fedora és az Ubuntu rendszerekhez is elérhető. A Moonlight 3.0 második előzetese ingyenesen letölthető a www.go-mono.com weboldalról. A Moonlight programmal kapcsolatban bővebb információ a www.mono-project.com/Moonlight weboldalon érhető el. Ha a Novell támogatását és közreműködését élvező nyílt forrású projektekről szeretne többet megtudni, kérjük keresse fel a www.novell.com/linux/opensource weboldalt. *Az nbc.com közvetítéseit az NBC kábel-TV szolgáltatására előfizetők tudják élőben nézni, az előfizetéshez használt azonosítóval, az Egyesült Államok területén. Európában pedig az Eurosport csatorna előfizetői tekinthetik meg az olimpiai közvetítéseket.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.