Nyári pihenés helyett többletmunka a HR szakembereknek

|

A nyári szabadságolások és az év végi ünnepek eljövetelével jelentősen megnövekszenek a HR-es és bérszámfejtői feladatok. Ilyenkor a szabadságok tervezése és nyilvántartása az átlagosnál nagyobb terhet jelent a kollégáknak. A VT-SOFT statisztikái szerint az egész éves szabadság körülbelül egyharmadát (28-35%-át) vesszük ki a nyári hónapokban.

Ebben az időszakban folyamatosan emelkedik a szabadságon lévő kollégák száma, növekszik a papírmunka mennyisége is, ráadásul a szabadságigénylések és a jelenléti ívek sokszor nem – vagy nem egy időben – jutnak el az illetékeshez. Emiatt számottevően megnőhet a hibalehetőségek száma is. Ugyan a nagyobb vállalatoknál jobban eloszlik az éves szabadságolások mértéke, viszont ezeknél a cégeknél a nyári szabadságok kivétele láthatóan augusztusra tolódik, ami kritikus időszak lehet a HR osztály és a bérszámfejtés számára. A többletmunka mellett a HR-es és a bérszámfejtő kollégák egy része is nyári szabadságát tölti, így az adatok feldolgozása lelassul, illetve sok esetben utólagos korrekcióra van szükség. A megnövekedett feladatok megfelelő kezelésére egyre több vállalat használ speciális szoftvereket. Az ilyen munkaidő-nyilvántartó és szabadságkezelő rendszer jelentősen megkönnyíti a szabadságok összehangolását, a bérszámfejtők munkáját, ezáltal biztosítva a vállalatok zavartalan működését a nyári és az év végi időszakban is. A decemberi szabadságolások alkalmával ugyanis szintén komoly többletmunkával számolhatunk, hiszen az év végén kivett szabadságok mennyisége majdnem eléri a nyári pihenések mértékét. A VT-SOFT WebÍv szoftverének használatával a munkavállalónak lehetősége van arra, hogy online kérelmezze szabadságát, amelyet a felettese hagyhat jóvá, módosíthat vagy vethet el. A jóváhagyott szabadságok automatikusan megjelennek a jelenléti ívben, illetve az adatok egy gombnyomással exportálhatók a bérszámfejtési rendszerbe, gyakorlatilag kizárva a hiba lehetőségét, és jelentősen megkönnyítve az ott dolgozó kollégák munkáját. A humánügyviteli szoftverek segítségével a munkatársak naprakész információkat kaphatnak az éves szabadság keretükről, illetve a vezetők könnyen átláthatják a hozzájuk tartozó csapat szabadságigényét. A rendszer e-mail-ben is tájékoztatja az érintetteket a szabadságolások kérelmeinek benyújtásáról és jóváhagyásuk státuszáról. A WebÍv nagy előnye, hogy a használata a weben keresztül történik, így azt akár több ezer jogosult a világ bármely pontjáról elérheti. Ez nagy segítség lehet olyan cégeknek, amelyek számos, sokat utazó munkatárssal vagy több telephellyel rendelkeznek, illetve szinte elengedhetetlen a több száz vagy több ezer munkatársat foglalkoztató vállalatok számára.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.