Nyitva áll mindenki előtt a Xerox virtuális laborja

|

Új weboldalt indított a Xerox, amelyen megismerhetőek a cég műszaki megoldásai, illetve kapcsolatba is lehet lépni a fejlesztőkkel. Az Open Xerox honlapon így a felhasználók részt vehetnek az új termékek, alkalmazások és szolgáltatások alapját képező kutatásokban.

Az Open Xerox olyan technológiai portál, ahol mindenki megismerheti és ki is próbálhatja a Xerox újításait, hogy véleményével segítse a labor kutatóit és mérnökeit. „Az egész világ Xerox felhasználóival együttműködve új ötleteket meríthetünk, eltérő véleményeket hallhatunk, és olyan szakértelemre tehetünk szert, amellyel a későbbiekben jelentős változásokat érhetünk el az ügyfeleink életében.” – hangsúlyozta Sophie Vandebroek, a Xerox műszaki igazgatója, és a Xerox Innovation Group elnöke. Az Open Xerox a Xerox Európai Kutatóközpont és a Xerox Websteri Kutatóközpont munkatársainak közös projektjeként jött létre, és felvonultat néhány darabot a PARC (Palo Alto Kutatóközpont) fejlesztései közül is. A felhasználók nemcsak kipróbálhatják az alkalmazásokat, de feliratkozhatnak a műszaki megoldások, szolgáltatások futtatására és külsős alkalmazások integrációjának tesztelésére is. Néhány példa az Open Xerox oldalon elérhető 20 szolgáltatás közül: Trailmeme – webes kiadványszerkesztő alkalmazás, amivel a felhasználók kreatív módon fűzhetik össze és mutathatják be digitális tartalmaikat. Simple Personalized Imaging – a felhasználók egyszerű varázsló-jellegű felületen betölthetik fényképüket a szoftverbe, kiválaszthatják a szöveg helyét, és a megadott szöveg a képen látható tárgyak perspektívájához idomulva úgy jelenik meg, mintha az része lett volna az eredeti képnek. Nyelvészeti megoldások – olyan modern eszközök, amelyek egy dokumentum szövegét szétválogatják főnevekre, igékre és egyéb alkotóelemeire, és ezek révén adnak új perspektívát az adatok közti keresésekhez. Xeproc – szoftverfejlesztőknek szánt szakterület-specifikus nyelv (DSL), amivel dokumentum-feldolgozáson alapuló alkalmazásokat lehet létrehozni, beleértve az egyik formátumról a másikra való átalakítást, az információk kiemelését, az indexelést és a navigációt. Néhány szolgáltatás közvetlenül is elérhető a Xerox EIP (Xerox Extensible Interface Platform) alapú többfunkciós nyomtatóiról.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.