Paradigmaváltás a privilegizált felhasználók menedzsmentjében

|

A tevékenység-felügyeleti eszközök új generációjának első képviselőjeként jelentette be a Shell Control Box termék legfrissebb 3 F4 verzióját a BalaBit.

Az egyedülálló hálózatbiztonsági megoldásairól itthon és külföldön egyaránt jól ismert BalaBit IT Security bejelentette a Shell Control Box névre keresztelt tevékenység-felügyeleti eszközének a legfrissebb 3 F4 verzióját. A magyar fejlesztőcég által bejelentett új termékverzió lehetővé teszi a felhasználói tevékenységek – különös tekintettel a kiemelt jogosultságú felhasználókra - monitorozását és a belső biztonságtechnikai incidensek megelőzését. Elősegítve ezzel a bankok, távközlési szolgáltatók és más kritikus infrastruktúrát üzemeltető, érzékeny adatokat kezelő vállalatok törvényi előírásoknak és iparági sztenderdeknek való egzakt megfelelését. A két kutatóközpontban Budapesten és Veszprémben az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával kifejlesztett Shell Control Box 3 F4 képes ellenőrizni a távoli szerverekhez, virtuális asztalokhoz és egyéb hálózati eszközökhöz való hozzáféréseket, a rendszerekhez csatlakozó felhasználók munkafolyamatait pedig mozifilmszerűen visszajátszható formában rögzíti. Az aktuális verzió legfontosabb újdonságtartalma, hogy a nyomon követhetőség mellett biztosítja a felhasználók valós időben történő monitorozását, valamint az eszköz mintaadatbázisa alapján gyanúsnak ítélt tevékenységek automatikus felfüggesztését és riasztások küldését a beavatkozás vagy megelőzés érdekében. Az eszköz képes arra is, hogy már a gyanús parancsok begépelésekor, még azok kiadása előtt beavatkozzon. Ez az innováció pedig egy új filozófiai megközelítésmódot hoz a tevékenység-felügyeleti eszközök piacán, hiszen a korábbi gyakorlattól eltérőn, nem csak az utólagos nyomelemzést és felderíthetőséget, hanem a megelőzést is lehetővé teszi. Ez pedig egy olyan területen, ahol az emberi mulasztásokból, hibákból, vagy ártó szándékból bekövetkezett incidensek a legnagyobb vállalatoknál évente akár több millió dollár értékű anyagi kárt, vagy pénzben kifejezhetetlen hitelvesztést eredményeznek, rendkívül komoly hozzáadott értéket jelent. A BalaBit IT Security világszerte több mint háromszáz tevékenység-felügyeleti projektet valósított meg az elmúlt években. A vállalat legjövedelmezőbb termékének számító Shell Control Box-ot olyan vállalatok és intézmények használják, mint a Telenor Norge, a Dubai Islamic Bank, a Svenska Handelsbanken, a Raiffeisen csoport, a Leibniz szuperszámítógép központ, az Ankara University, Európa egyik legnagyobb energetikai társasága a C.E.Z, vagy Ukrajna vezető távközlési szolgáltatója az MTS Ukraine. A most bejelentett új funkcióknak és a rendkívül komoly nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően az utóbbi évek legsikeresebb magyar IT biztonsági fejlesztésévé válhat a BalaBit terméke.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.