Qualysoft: Átalakult az informatikai HR-piac

|

Idén megugrott az informatikai szakemberek iránti igény

"Az elmúlt egy-két évben átalakult az informatikai HR-piac. Szinte kizárólag a jó szoftverfejlesztő szakembereket keresik a cégek, technológiától függetlenül. Kicsi az elhelyezkedési esélye a közép- vagy felsővezetői pozícióra vágyó managereknek, vagy akár a projektmenedzsereknek, legyenek még oly kiváló szakemberek is" -- állítja [b]Németh-Nusser Lénárd,[/b] a Qualysoft Informatikai Zrt. toborzással és kiválasztással foglalkozó szakértője. Hozzátette, a pályakezdők helyzete sem kedvező, az ügyfelek "kész" embereket keresnek, mert nincs idejük kivárni, és nem is hajlandók megfinanszírozni a betanulást, ami akár években is mérhető. A változás oka egyértelműen a gazdasági válság, a munkáltatók ott spórolnak ahol lehet, és nagyra értékelik a hatékonyságot, mert az költségtakarékosságra ad lehetőséget. Ma egy tapasztalt, gyorsan és pontosan dolgozó fejlesztő nagyobb értéket jelent a vállalatoknak, mint a nélkülözhetőnek tűnő projektmenedzser vagy középvezető. Hosszú távon azonban ez a stratégia megbosszulja magát, de sok esetben a rövidtávú túlélésen van a hangsúly. A fejlesztőkel kapcsolatos legfontosabb elvárás a konkrét technológia ismeretén túl az üzletági tapasztalat. A pénzügyi szektorban alapkövetelmény a valamilyen banknál vagy biztosítónál szerzett tapasztalat. Ezen felül a nyelvtudás kiemelten fontos, az angol nyelv ismerete alapkövetelmény, egy második nyelv ismerete kulcs lehet a gyors elhelyezkedéshez. A magyarországi piacon leginkább a német nyelv ismerete elvárás, aminek a Magyarországon tevékenykedő számos osztrák és német leányvállalat az oka. Mindezeken túl fontosak a szakmai minősítések és képzések -- sorolja a gyors elhelyezkedés feltételeit a Qualysoft szakembere. Mindezeken túl, az angolul csak "soft skill"-nek aposztrofált kompetenciák is nagyon fontosak, tapasztalataink szerint erre kevés hangsúlyt fektetnek az informatikusok. A leendő munkáltató komolyan vizsgálja a jelöltek személyiségét, attitűdjét, szociális érzékenységét. Ezek sokszor fontosabbak a szakmai tapasztalatnál, és bármilyen jó szakember is valaki, ha a személyiségével kapcsolatban ellenérzés fogalmazódik meg a leendő munkáltatóban, nem lesz sikeres a pályázás. [i]Németh-Nusser Lénárd[/i] a válságból való kilábalás első jeleiként értelmezi, hogy idén megugrott az informatikai szakemberek iránti igény. Mint elmondta, jelenleg több mint húsz különböző kompetencia területen harminc-negyven főt keresnek, ami jóval meghaladja az elmúlt évek keresletét. "Arra számítunk, hogy az igények a közeljövőben tovább nőnek" -- bizakodik a szakember.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.